zaterdag 23 september
17°C
0 km

De vernieuwde Leopoldlaan in Eeklo is open

De Leopoldlaan in Eeklo is na bijna anderhalf jaar werken volledig klaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de gewestweg een volledige make-over gegeven. De rijweg is vernieuwd, er zijn meer bomen en struiken en voor de fietsers is er nu een ruim afgescheiden fietspad. Morgenvoormiddag gaat de Leopoldlaan weer open voor alle verkeer.

Luc Vandevelde (SMS) - burgemeester Eeklo: "Het meest opvallende is de gescheiden fietspaden en de drie vakken zijn naar twee vakken gekomen. De fietspaden zijn mooi afgescheiden door een stuk groen, tussen de rijweg en het fietspad. 175 bomen zijn erbij geplaatst. De riolering is totaal vernieuwd. De meeste rijvakken zijn aangelegd in asfalt. Aan de kruispunten is er beton gegoten. De snelheid gaat van 70 naar 50km/u. Dus het zal zeker rustiger en stiller zijn langs de Leopoldlaan".

Er zijn ook plaatsen voorzien waar fieters en voetgangers veilig kunnen oversteken. Er is bijna anderhalf jaar gewerkt aan de Leopoldlaan en daar hangt ook een stevig prijskaartje aan vast.

Luc Vandevelde (SMS) - burgemeester Eeklo: "Heel het project kost 4.4 miljoen euro. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft het meeste betaald als eigenaar van de weg. Een deel voor de stad, de groenaanleg en de private opritten, dat heeft 750.000 euro gekost. De rest is betaald door Aquafin".

De Leopoldlaan is nu al deels open, morgenvoormiddag kan het verkeer opnieuw in beide richtingen rijden.