maandag 2 oktober
25°C
25 km

De Pinte klaar voor nieuw schooljaar

Het gemeentebestuur in De Pinte nam extra maatregelen naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar op 1 september, met als doel de schoolomgevingen veiliger te maken.

Duidelijke wegmarkeringen, glasbolreflectoren aan de oversteekplaatsen en fietssuggestiestroken. De gemeentelijke diensten hebben niet stilgezeten de afgelopen weken.

Reflectoren en wegmarkeringen
Aan alle scholen en aan het Polderbos hangen nu glasbolreflectoren. Dat zijn ronde reflectoren, verwerkt in het wegdek ter hoogte van de oversteekplaatsen. Die werden eerder al geplaatst aan de Bommelstraat en in de Veldstraat in Zevergem, als proefproject.

“Ook de groene en witte markering met belettering “SCHOOL” zijn vanaf nu overal in het straatbeeld te zien”, zegt Mobiliteits- en Onderwijsschepen Benedikte Demunck. "Deze maatregelen zorgen voor veiligheid van leerlingen aan de schooltoegangen.”

Zone 30 uitgebreid
De fietsstraat in de Kasteellaan kreeg nu ook een rode lik verf en het aantal straten waar zone 30 geldt, is uitgebreid. Het gaat onder meer over de Bommelstraat, de Pintestraat en de Eeuwfeestlaan. Allemaal straten op schoolroutes, of op weg naar vrijetijdsinfrastructuur.