donderdag 8 december
3°C
145 km

De Lijn test rubberen vulling voor tramsporen in Gent

Komt er binnenkort een oplossing voor de onveilige tramsporen in Gent? Vervoersmaatschappij De Lijn test momenteel een rubberen vulling uit die het mogelijk maakt voor fietsers om de tramsporen veilig te kruisen.

Elk jaar worden er zo'n 500 Gentse fietsers binnengebracht op spoed door een ongeval aan een tramspoor. Of de nieuwe vulling dé oplossing wordt voor de toekomst, is niet gezegd. Er moeten eerst nog wat onderzoeken gebeuren.

Karen Van der Sype - woordvoerster De Lijn
Maar om te weten of dit echt een deugdelijke oplossing is, moeten we veel langer gaan testen in allerlei weersomstandigheden: hitte, koude, sneeuw, zout voor als het glad ligt. En daar moeten ook natuurlijk heel zware trams over aan een zekere frequentie. Dus we moeten ook gaan kijken of dit een goede combinatie is qua fietsveiligheid en het tramverkeer dat er over gaat en andere omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer.

De Lijn werkt voor de testen onder meer samen met de stad Gent, de Reizigersbond en de Fietersbond. Die laatste zijn tevreden dat er eindelijk schot in de zaak komt. Of binnenkort alle tramsporen in Gent deze vulling krijgen, valt nog af te wachten. Het zou het aantal ongevallen met fietsers alleszins verminderen, maar om al het gevaar weg te nemen, is meer nodig.