woensdag 29 maart
17°C
33 km

De ingenieurs van morgen battelen tegen elkaar

In de GO! school Tectura Gent-centrum aan de Coupure, vond vandaag een echt wetenschapsfestival voor scholieren plaats. Leerlingen uit verschillende scholen van over heel Oost-Vlaanderen namen deel aan workshops rond innovatie en machines. Elke klas had ook een presentatie voorbereid over energie, en er was een LEGO-robotwedstrijd. 

Drones, robots en uitgelaten jongeren vandaag in de Tectura-school aan de Coupure. 10- tot 14- jarigen vanuit de hele regio zijn vandaag naar hier gekomen om te werken rond STEM, oftewel wetenschap, technologie en toegepaste wiskunde. Het evenement wordt georganiseerd door FluxLab, een vzw die andere organisaties ondersteunt op vlak van innovatie en wetenschapsonderwijs en de ATS Groep.

Pascal Vanhoecke, FluxLab vzw: "Er is in België een enorm probleem, namelijk een tekort aan STEM-profielen. Wij willen dat met zulke wedstrijden aankaarten en we willen jongens en meisjes, maar ook hun ouders en hun leraren, laten zien dat ze misschien talenten hebben waarvan ze zelf niet beseffen dat ze daarover beschikken. Talenten die te maken hebben met STEM. Talenten die te maken hebben met computationele logica, met programmeren, met engineering. Dat zijn zaken die vandaag in onze maatschappij ondanks de populariteit van het letterwoord, nog steeds onderbelicht blijven. Dat brengt ons als bedrijven in een bepaald risico en dat kan ons" 

Het project wordt enthousiast onthaald door de kinderen. Ze leren samen te werken en ondervinden dat wetenschap en techniek niet ingewikkeld moeten zijn.