donderdag 30 maart
15°C
2 km

De Gouden Korven zijn voor Floriant Merelbeke

Korfbalclub Floriant Merelbeke heeft donderdagavond de kers op de taart gezet van een fantastisch seizoen. De club won op Korfbalgala alle Gouden Korven. Dat zijn de individuele prijzen. 

2022 gaat de geschiedenisboeken van korfbalclub Floriant Merelbeke in als een fantastisch jubilieumjaar. De club bestaat 50 jaar en werd dit seizoen zowel landskampioen in de zaal als op het veld. Da's op zich al een geweldige prestatie, maar de club deed er gisteren nog een feestje bij. Floriant werd de grote winnaar op het jaarlijkse Korfbalgala. Daar worden traditioneel de gouden korven uitgereikt. Bij de coaches werd Kevin De Waele verkozen tot Coach van het Jaar, Lisa Pauwels werd Speelster van het Jaar en Lennert Impens speler van het jaar. Om de avond compleet te maken werd ook de Merelbeekse scheidsrechter Miguel Wensma, samen met zijn collega Tom Vlaminck, verkozen tot Scheidsrechtersduo van het Jaar. Intussen blijft Floriant ambitieus volgens de kersverse Coach van het Jaar

Kevin De Waele, coach Floriant Merelbeke: "wel ik wil volgend jaar graag een back to back. Ik bedoel als je twee keer na elkaar de zaal of het veld kunt winnen dan geeft dat toch nog meer uitstraling aan de periode dat je dominant was in het Belgisch korfbal. Zo staat er bij AKC zeven, acht keer achter, ook bij Boeckenberg een aantal keren. Wel wij willen dat ook proberen te verwezenlijke, en dan moet je gewoon elke kans grijpen. Moeten we terug keihard gaan werken om back tot back die titels binnen te halen".