De Gentse hazewind wordt 90

Richard Orlans, bijgenaamd de Gentse hazewind wordt 90 jaar. De oud-buffalo en ex-rode duivel was een van de strafste voetballers uit de geschiedenins van de Gentse club. Zijn unieke loopbaan als speler en trainer is nu ook opgetekend in een biografie, die zopas werd voorgesteld.

''Een hazewind is een dier dat vlug loopt. En ik mag zeggen, ik ben heel zeker 10 jaar de vlugste voetbalist van België geweest." Richard Orlans wordt 90. De ideale timing om terug te blikken op zijn leven en er een autobiografie over te schrijven. Voor de boekvoorstelling nodigde Richard zijn oude ploegmakkers uit, ondermeer Jef Jurion en Paul Van Himst met wie hij de kleedkamer in Anderlecht deelde waren van de partij.

Lovende ploegmaten
"Richard was een vleugelspeler die ik graag had. Richard die was ideaal. Hij was snel, een goede center, een goede voetballer," belsuit Paul Van Himst. Ook Jef Jurian is even lovend. ''Richard dat was het type dat ik graag had, een werker, een goede kameraad op het spel. Maar vooral een werker, die anderhalf uur goed kon lopen, en nu spelen ze allemaal zo. Vroeger was dat een beetje anders, maar Richard was wel zo iemand.''