zaterdag 2 december
1°C
6 km

De cultuurregio Leie Schelde heeft nu ook "Weesgedichten"

De week van de poëzie komt er aan. Om mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met gedichten, doet ook de cultuurregio Leie Schelde mee aan het weesgedichtenproject. Dat project werd deze ochtend feestelijk voorgesteld in de bibliotheek van Nazareth. Weesgedichten worden aangebracht op zogenaamde adoptieramen, die mensen, ondernemers of organisaties ter beschikking stellen. 

De cultuurregio Leie Schelde heeft vandaag het weesgedichtenproject in de kijker gezet. Ze brengen zo heel wat mensen op een eenvoudige manier in contact met poëzie. Een weesgedicht  is één van de 100 gedichten die de cultuurregio ter beschikking stellt.  Mensen konden die aanvragen en door één van de deelnemende artiesten op hun raam te laten plaatsen. 

Tom Houtman, deskundige bibliotheek Nazareth: "De gedichten zijn heel gevarieerd, daar is ook over gewaakt. Er zijn heel bekende gedichten. Zoals Maud Vanhauwaert en Stijn De Paepe zitten er tussen. Maar er is ook onbekend talent. Zo hebben we bijvoorbeeld iemand van het Sociaal Huis in Nazareth die een gedicht heeft geschreven. We hebben natuurlijk ook de lokale dichters".

Thomas Van Ongeval (CD&V), schepen voor Cultuur Nazareth: "Het is eigenlijk een initiatief dat gegroeid is in Aalst door de bibliotheek Utopia. We hebben dat initiatief in onze regio hier overgenomen. Op die manier zijn de gedischten nu aangebracht, soms in caligrafie, soms in andere schriften, in verschillende kleuren. Bij ondernemers, bij particulieren, bij de bibliotheken die er ook allemaal aan meewerken, culturele zalen, ook woon- en zorgcentra bijvoorbeeld, op heel wat plaatsen zijn de gedichten aangebracht".

Het project past binnen de week van de poëzie die vanaf 26 januari plaatsvindt.