woensdag 7 juni
25°C
1 km

Davy Roef voor bekerfinale: "Hopelijk maken de fans er een zottekot van"

Maandag is het zover, dan speelt KAA Gent de bekerfinale tegen Anderlecht. Voor doelman Davy Roef wordt dat een speciale wedstrijd. Hij speelt tegen zijn ex-club, waar hij al sinds zijn jeugd voetbalde. 

Vorige week kon KAA Gent zich net niet plaatsen voor de Champions Play-Offs. Een teleurstelling voor de spelers en de supporters, maar komende maandag kan Gent het seizoen toch glans geven door de beker te winnen. Het geloof bij de spelers is er. "Ja, zeker en vast", zegt doelman Davy Roef. "Ook omdat er een mooi Europees ticket aan vasthangt."

Verleden bij Anderlecht
Verschillende spelers bij Gent hebben een verleden bij Anderlecht, zoals ook Sven Kums en Vadis Odjidja. Maar voor Roef is het extra speciaal, omdat hij er als sinds zijn jeugd actief was. "Ik kan natuurlijk niet zeggen dat het me niks doet", vertelt Roef. "Het is de club waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Dus het blijft wel speciaal. Maar ik probeer zo weinig mogelijk met het verleden bezig te zijn. Het is natuurlijk wel een mooie affiche."

"Zal van details afhangen"
Een paar weken geleden kon Gent nog winnen tegen Anderlecht, maar een bekerfinale is toch nog wat anders beseft Roef: "Het wordt een wedstrijd van details. Twee supersterke ploegen die willen voetballen. We hebben nu een goede voorbereiding. We hebben een week tijd. Dus ik denk dat we onze voet wel naast Anderlecht of zelfs boven Anderlecht kunnen zetten."

Zottekot
Spannend wordt het in ieder geval, ook voor de supporters in een uitverkocht en wellicht kolkend Koning Boudewijnstadion. "Ik hoop dat de Gentse supporters er een 'zottekot' van gaan maken en dan gaan wij ons uiterste best doen om er achteraf ook een 'zottekot' van te maken."