donderdag 8 december
3°C
172 km

Dag 1 van de Jaarbeurs lokt al meteen veel volk

In Gent is vanmorgen de 75ste editie van de jaarbeurs geopend. Een jubileumeditie die dit jaar voor het eerst weer plaatsvindt in het ICC, 't kuipke en de Floralienhal. Op die manier komt de jaarbeurs, na vele jaren in Flanders Expo, eindelijk weer thuis in het Citadelpark. Vier dagen lang kan je er onder 1 dak terecht voor een bonte verzameling aan producten. Van auto's tot zeep.

“Er is van alles, ik kan niets opnoemen, want de lijst zou veel te lang zijn.” Jan De Geest, directeur van de Jaarbeurs Gent, is blij dat de Jaarbeurs terugkeert naar zijn roots. Er hangt een unieke sfeer waar duidelijk al vanaf dag 1 veel volk op afkomt. Over de vier dagen verwachten ze hier 30 000 bezoekers.

Na 40 jaar
De jaarbeurs vond voor het eerst plaats in 1946 in het Citadelpark, maar verhuisde doorheen de jaren onder andere naar Flanders Expo. Na vier decennia komt de jaarbeurs weer thuis, en dit jaar ligt de focus nog meer op lokale en streekproducten.

Lokaal
“Lokaal is cruciaal. Al die ondernemers die zich dag in dag uit inzetten om de consument te overtuigen, hen willen we op de kaart zetten. Voor die handelaars willen we mensen uitnodigen.” Aldus Jan De Geest.

De Jaarbeurs loopt nog tot 24 oktober.