dinsdag 27 september
12°C
3 km

Code rood: bezoek aan natuur- en bosgebieden afgeraden

Vanaf vandaag geldt in de provincie Oost-Vlaanderen code rood en wordt het afgeraden om bos- en natuurgebieden te bezoeken. Dat kondigt het Agentschap Natuur en Bos aan. Code rood slaat op alle bos- en natuurgebieden.

Door de aanhoudende droogte is er een acuut risico op brandgevaar in onze bos- en natuurgebieden. Daarom geldt er al sinds maandag 8 augustus een permanent rook- en vuurverbod.

"Hou het veilig"
"Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot natuur-en bosgebieden afgeraden”, laat gedeputeerde voor Leefmilieu Riet Gillis weten. “Roken en vuur maken is er sowieso verboden. Laat ook geen glas of ander afval achter in het bos en de natuur. Hou het veilig."

Ook de brandweer is op dit moment zeer waakzaam. “Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet”, stelt Natuur en Bos gerust.

Strikt opvolgen
Voorlopig zijn er in onze provincie nog geen branden ontstaan. “Maar door de droogte is het gevaar wel bijzonder groot.” Dat zegt An Vervliet, gedeputeerde voor Recreatiedomeinen. “We zullen het verbod dus strikt opvolgen. De medewerkers van de recreatiedomeinen zullen er op toezien dat het gerespecteerd wordt.”