Citadelpark is deze zomer Park Centraal

Wie houdt van cultuur in eigen land, moet deze zomer beslist eens een kijkje deze zomer in het Gentse Citadelpark. Daar is vanmorgen ParkCentraal van start gegaan. De buren van het park zoals het SMAK, MSK en de Plantentuin organiseren er tot oktober activiteiten en tentoonstellingen. Vaak op onbekende maar heel bijzondere locaties als de kazematten van de groendienst.

De naam Park Centraal was niet moeilijk te vinden, want het Citadelpark verbindt de Gentse musea SMAK, MSK en het GUM, de Plantentuin en enkele pop-up bars. Al deze culturele organisaties hebben nu de krachten gebundeld om van het park "the place to be" te maken deze zomer.  Er zijn verschillende activiteiten, optredens en tentoonstellingen. Het is voor het eerst dat er zo'n grootschalige samenwerking op poten is gezet.

Publiek Park 

Park Centraal wordt vanaf vandaag geopend met de vierdaagse kunsthappening."Publiek Park". 20 kunstenaars stellen nog tot en met zondag tentoon op verschillende plekken in het park. En daar zijn ook enkele verborgen pareltjes bij zoals het poortgebouw, de kazematten van de groendienst of de aquariumgrot. Park Centraal zelf loopt de hele zomer door, tot 3 oktober.