woensdag 6 december
6°C
194 km

Carrefour Express Lievegem sluit op maandag om te sparen op energie

Buurtsupermarkt Carrefour Express in het centrum van Lovendegem houdt de deur voortaan op maandag gesloten. `t Is de enige manier om te overleven`, zeggen de zaakvoerders. Door de energiecrisis is de energiefactuur van 5.500 euro naar 27.000 euro gestegen. En dat zorgt voor een enorme financiele druk op de winkel. De buurtsupermarkt zal nu een dag in de week gesloten zijn, al hoopt de zaakvoerder wel dat die maatregel slechts tijdelijk zal zijn.

Patrice Engelschenschilt, zaakvoerder van twee buurtsupermarkten in Lovendegem, probeert het hoofd koel te houden. Maar de astronomische bedragen die sinds enkele maanden op zijn energiefactuur staan, dreigen hem tot drastische maatregelen. Op maandag zal deze Carrefour Express op het dorpsplein van Lovendegem voortaan de deuren gesloten houden. `een overlevingsstrategie om de maandelijkse energie - en personeelskosten wat in bedwang te kunnen houden, zegt Patrice.

Patrice Engelschenschilt, zaakvoerder : "wij betaalden vroeger 3000 euro per maand en deze zomer is die factuur gestegen naar 16.000 euro per maand, onze andere winkel betalen wij meestal 2500 euro per maand en nu de afgelopen zomer betalen we daar 11.000 per maand, dus het is eigenlijk echt wel maal vier, maal vijf gegaan, ja".

De extra sluitingsdag is maar een tijdelijke beslissing. Als de energieprijzen weer normale waarden aannemen doen ze weer open.