Buurt wil geen verkaveling in voortuin van De Liberteyt

In Wondelgem heeft de actiegroep Vroonstalledries een protestbijeenkomst gehouden tegen de geplande verkaveling van de voortuin van het rusthuis De Liberteyt.

De stad Gent heeft plannen om een deel van de voortuin van het rusthuis te gebruiken voor de bouw van 24 appartementen. Het gaat om een woonblok van 13 meter hoog. Volgens de actiegroep Vroonstalledries hebben enkele honderden bewoners een bezwaarschrift ingediend tegen de plannen.

De buurtbewoners en de bewoners van het rusthuis vinden het een bijzonder slecht idee om de voortuin van het WZC te verkavelen.

De bewoners en werknemers van De Liberteyt hebben vandaag nog een mooi uitzicht op een parkje met een beeldengroep van Geertrui Daem, een grootouderpaar met twee kinderen en een hond. En verderop de Vroonstalledries, Als de verkaveling er komt, kijken ze voortaan uit op de troosteloze achterkant van een appartementsgebouw.   

De actievoerders vrezen bovendien dat de 24 nieuwe appartementen nog meer auto’s zullen aantrekken, waarvoor geen parkeerplaatsen voorzien worden. Terwijl er bestaande parkeerplaatsen geschrapt worden.