vrijdag 14 juni
19°C
57 km

Burgemeester legt laatste steen.

De nieuwe markt van Gavere is bijna klaar. Vandaag heeft de burgemeester niet de eerste, maar wel de allerlaatste steen gelegd, en zo kwam er een einde aan de heraanleg die een dik jaar heeft geduurd. Minder verharding en meer groen, was het idee. Nu is het uitkijken naar de feestelijke opening. 

Op 8 juli wordt de nieuwe markt officieel geopend, en vanaf dan is hij ook weer helemaal toegankelijk. Voor het zover is, wordt de laatste hand gelegd aan de bestrating. De burgemeester krijgt vandaag de eer om de allerlaatste steen te leggen. Nu nog wegmarkeringen, zitbanken en wat groen, en de nieuwe markt is er helemaal klaar voor.

Denis Dierick (Open Vld) - burgemeester Gavere: "Ondanks heel veel tegenstand en argwaan in het begin, hebben we gedurfd deze markt om te toveren van een 100% parking, een 100% verhard marktplein tot een onthard marktplein, met zicht op de toekomst, groen, waterdoorlatend, met bloemen en planten. Meer een verblijfplaats dan een parking. In het begin was er echt heel veel tegenstand, dan begrip en op de duur zelfs enthousiasme. Vandaag telt men af om die opening te kunnen meemaken, men kijkt er nu echt heel positief naar". 

Om ervoor te zorgen dat de markt vlot bereikbaar blijft, zijn er in de buurt heel wat parkeermogelijkheden voorzien. Op de markt zelf is er een beperkt aantal plaatsen met parkeerschijf. De bushaltes aan beide uiteinden van de markt blijven gewoon staan. In september komt er een feestelijk openingsweekend voor alle Gaverlingen.