Brouwer en koffiebrander slaan de handen in elkaar en maken koffiebier

Al eens een koffiebiertje geproefd? Volgende week komt er één van Oost-Vlaamse makelij op de markt. Het is een samenwerking tussen een Kruisemse koffiebrander en een bierbrouwer uit Gavere.

Ambachtelijke koffiebranderij Buizerd & Saars uit Kruisem en OostEke Brouwers pakken vanaf volgende week uit met RockEspresso bier, een bier dat koffie bevat. Koffiebier is niet nieuw, in de Verenigde Staten en Engeland is het erg populair en ook bij ons zijn er al enkele brouwerijen die er zich aan waagden. En nu bestaat er dus ook een Oost-Vlaamse variant.

"Smaken gaat goed samen"

Hoewel het vreemd klinkt, bier met koffie, is het niet zo'n rare combinatie. "Smaken van mout, karamel en het gebrande van koffie, dat gaat goed samen. Het is kwestie van een goede match te vinden." zegt Alain Senechal van OostEke Brouwers. Het RockEspresso biertje is amberkleurig en fruitig, zeggen de makers. Het is trouwens geen eenmalige samenwerking tussen de brouwer en de koffiebrander, want ze zijn al bezig met de ontwikkeling van een tweede koffiebier.