Brakel opent het nieuwe zwembad

De gemeente Brakel heeft sinds vandaag een gloednieuw zwembad.  Vanavond wordt de nieuwbouw feestelijk geopend in aanwezigheid van premier Alexander De Croo. Het zwembad ligt vlak achter sporthal De Rijdt, en beide gebouwen lopen ook in elkaar. Het gebouw is een pak energiezuiniger dan het oude zwembad en het is bovendien volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Alles wordt in gereedheid gemaakt voor vanavond, dan wordt het nieuwe zwembad van Brakel feestelijk geopend. Het oude zwembad Poseidon was na meer dan 40 jaar aan vervanging toe. De gemeente besliste om een nieuwbouw te plaatsen vlak achter sporthal De Rijdt. Anderhalf jaar is er aan gebouwd. Het zwembad beschikt over de laatste nieuwigheden en is bijna zo goed als energieneutraal.

Marc De Pessemier (Open Vld) - schepen van Sport Brakel: "Dat beteikent ook dat er meer dan 100 zonnepanelen op het dak liggen, die deels ook instaan voor de verwarming van het zwembad. Het water wordt ook afgedekt bij het sluiten van zwembad zodanig dat wij een minimale verdamping hebben".

Bovendien is het zwembad volledig toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Zowel in een grote bad als het kinderbad is er een liftje voorzien waarmee rolstoelgebruikers zelfstandig het water in kunnen.

Marc De Pessemier (Open Vld) - schepen van Sport Brakel: "En die rijden gewoon op de lift. Ik zou er zelf gaan opstaan, maar ik ga natte voeten hebben. Die rijden dan op de lift en ze kunnen dat dan van hieruit bedienen met een schakelaar. Op het ogenblik dat ze onderaan staan, kunnen ze zich losmaken van hun rolstoel en dan kunnen ze gewoon het bad in".

In totaal betaalde de gemeente meer dan 9 miljoen euro voor het nieuwe zwembad. Da's 2 miljoen meer dan oorspronkelijk voorzien. Maar zwemmers moeten geen schrik hebben, de stijgende kosten worden niet meegerekend in de toegangsprijs.