zaterdag 24 februari
8°C
13 km

BOS+ kijkt ook naar andere overheidsgronden

De Vlaamse waterweg en het Agentschap Wegen en Verkeer gaan bekijken welke gronden ze beschikbaar kunnen stellen om bomen aan te planten. Dat doen ze naar aanleiding van de illegale plantactie van BOS+ afgelopen maandagnacht in Oudenaarde. BOS+ is opgetogen dat er eindelijk wat schot in de zaak komt. Ze hopen snel in overleg te gaan met beide administraties en Vlaams minister Lydia Peeters.

In de nacht van maandag op dinsdag plantten activisten van BOS+ illegaal 2400 boompjes aan op een stuk grond van De Vlaamse Waterweg in Oudenaarde. Maar deze week vernemen de activisten via de pers dat alle boompjes op korte termijn weer zullen verdwijnen, omdat er andere plannen zijn met het terrein. 

:Laure De Vroey - beleidsmedewerker BOS+ : "Voor ons is het een beetje voorbarig die mededeling dat de boompjes daar verwijderd zullen worden. Wij hopen echt wel op een open gesprek met de Vlaamse Waterweg en bevoegd minister Lydia Peeters over de toekomst van het perceel maar ook expliciet over andere bebossingskansen op hun gronden".

Want volgens BOS+ beschikt de Vlaamse waterweg over 700 hectare aan gronden die meteen bebost kunnen worden. Maar BOS+ kijkt ook naar het Agentschap Wegen en Verkeer. Samen zouden beide Vlaamse administraties over 1200 hectare grond beschikken. De actie van BOS+ is beide administraties ook niet ontgaan. Zowel de Vlaamse Waterweg als het Agentschap Wegen en Verkeer gaan een lijst opstellen met welke gronden ze kunnen bebossen.