Boeken-en platenbeurs in voormalige kerk Meulestede

In de voormalige Sint-Antonius Abtkerk aan het Redersplein in Gent (Meulestede) is dit weekend een boeken-en platenbeurs gehouden. De kerk is nu in beheer van de vzw Meulestede. Die heeft ook het cultureel centrum Meulestede in beheer. Het is de bedoeling dat er regelmatig culturele activiteiten zullen plaatsvinden zegt curator Maren Duflou. 

De vzw Meulestede heeft sinds oktober 2010 een nieuwe subsidieovereenkomst met de stad Gent. Per seizoen krijgt de vzw 25.000 euro om in het cultureel centrum en de voormalige kerk regelmatig culturele activiteiten te organiseren. Dat kan gaan van concertjes, tentoonstellingen, theater en voordrachten. De stad wil er zo de culturele activiteit in de wijk Muide  Meulestede een push geven. 

Bouwplannen  

Er zijn ook bouwplannen om de kerk uit te breiden met een sanitar blok, een foyer en een winter-en zomerterras. Die plannen zouden tegen eind 2022 gerealiseerd zijn. Zo kan de beleving van de voormalige kerk nog een stuk groter worden.En aan de opkomst voor de platen-en boekenbeurs "Boekenstede" te zien, is er voldoende interesse in culturele activiteiten in de wijk.