BK Tijdrijden te gast in Gavere

Wie van koers houdt en zijn wielerhelden van dichtbij wou zien, moest vandaag in Gavere zijn. Daar ging voor de eerste keer het Belgisch Kampioenschap Tijdrijden door. Voor Thomas De Gendt en Victor Campenaerts was het een speciale tijdrit, want zij reden in hun thuisgemeente. 

Heel wat ogen zijn vandaag gericht op Remco Evenepoel. Hij is de topfavoriet. Maar in Gavere supporteren heel wat mensen voor Thomas De Gendt en Victor Campenaerts. Beide renners wonen in Gavere en rijden dus voor eigen publiek. Voor De Gendt is het extra speciaal, want hij tekende mee het parcours uit.

Thomas De Gendt - Lotto Soudal : "Een paar jaar terug hadden we het BK in de Blaarmeersen, dan passeren we op deze baan en voorbij mijn huis, dus dat was ook heel speciaal. Nu is het nog iets anders omdat ik mee heb gewerkt aan het parcours. Dus ik kijk er wel naar uit. Ik denk niet dat dit het mooiste parcours is dat ik had kunnen maken, want je moet rekening houden met heel wat regeltjes. Uiteindelijk is dit het mooiste parcours dat ik mocht maken. Deze ochtend kwam ik mijn nummer afhalen en van fiets wisselen en dan merk ik toch dat heel wat mensen mijn naam riepen, dus ik ben gekend in de streek. Dus dat is ook normaal. Straks komen ook de klassen van mijn kindjes kijken, dus dat gaat ook wel speciaal zijn".

Primeur voor Gavere 

De renners leggen een parcours af van 11,6 kilometer. De vrouwen rijden 2 rondjes, de mannen drie. Voor de gemeente Gavere is het vandaag ook een primeur, want het is de eerste keer dat ze het BK Tijdrijden mogen organiseren.

 Dirk Martens (CD&V) - schepen van Sport Gavere: "Ja uiteraard, we werken er al maandenlang naartoe. We zijn gestrat met een theatermonoloog van Michel Wuyts. Er is een tentoonstelling geweest, er zijn spandoeken langs het parcours. Er is een rit geweest met Victor Campenaerts samen met jonge gezinnen en kinderen. Er is van alles rond gebeurd en we zijn heel blij dat we dit aan onze inwoners kunnen aanbieden."

Evenepoel de sterkste

Remco Evenepoel was uiteindelijk de sterkste van het pak. Uittredend kampioen Yves Lampaert werd tweede, de andere Gaverling Victor Campenaerts haalde brons. Thomas De Gendt kende een moeilijk dag en kwam niet in het stuk voor.