donderdag 13 mei
16°C
27 km

Binnenkort wandelen en joggen in het nieuwe Kruisembos?

Gaan we binnenkort wandelen of joggen in het Kruisembos? In de Kokerstraat in deelgemeente Ouwegem zijn enkele jongeren een bos aan het omvormen tot een sport-en ontmoetingsplek.

De grond, zo'n 10.000m² groot, is eigendom van Hautekeete Immo, maar zij willen het openstellen voor het brede publiek. Het idee om het bos om te vormen tot een sport- en ontmoetingsplek komt van de 16-jarige Bo Beyaert. "Ik zat eigenlijk te denken wat ik kon doen tijdens corona" zegt Bo, "en toen kwam ik op het idee om in het bos van mijn papa een looppiste aan te leggen zodat mensen hun gedachten wat kunnen vrijmaken door eens een wandelingetje of looptochtje te maken in de natuur."

Steun van de gemeente

Bo trommelde enkele vrienden op om mee te helpen. Ze stelden een schema op en verdeelden de taken. Alles doen ze zelf. Hun project krijgt de steun van de gemeente Kruisem en de bosgroep Vlaamse Ardennen. Zo leverde de gemeente de schors voor de Finse piste. Binnenkort zouden er ook enkele picknicktafels komen.

Nog niet meteen open voor publiek

Toch zal het bos hier niet meteen opengesteld worden voor het grote publiek, daar is het nog even op wachten. "Als het gaat om een private eigenaar van een bos, zoals dit, dan moet er een toegankelijkheidsreglement zijn" zegt Robrecht Bothuyne (CD&V), schepen van Sport in Kruisem. "Het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid zal dat reglement opmaken en goedkeuren. Daarbij zal ook geluisterd worden naar wat de buren belangrijk vinden zodat er geen hinder is bij het openstellen van het bos."