woensdag 28 september
14°C
0 km

Binnengluren in het vernieuwde Wintercircus? Dat kan tijdens expo over rijke geschiedenis van het Gentse gebouw

Wie het vernieuwde Wintercircus in Gent graag eens van binnen wil zien, kan vanaf vrijdag terecht op de gratis expo 'Wat een cirk!' De tentoonstelling toont de rijke geschiedenis van het Wintercircus, van het Nieuw Circus tot garage Mahy. Vanaf volgend jaar wordt het gebouw een ontmoetingscentrum voor technologische bedrijven en muziekliefhebbers.

Vijf jaar, zo lang duurde de grondige renovatie van het iconische Wintercircus. En nu kan iedereen die dat wil er ook een kijkje gaan nemen. Vrijdag 10 juni opent de tijdelijke tentoonstelling 'Wat een cirk!' De expo toont de rijke geschiedenis van het gebouw aan de hand van beeldmateriaal en objecten. 

Loopcirkels van paarden
In de vroegere paardenmanege zie je de loopcirckels van de paarden in beeld en geluid, wat verwijst naar de tijd van het Nieuw circus. Twee oldtimers in de vroegere toonzaal langs de Lammerstraat en foto's in de gerestaureerde smeerputten doen dan weer denken aan het tijdperk van garage Mahy. 

Je kan de expo elke vrijdag, zaterdag en zondag gratis bezoeken vanuit de Sint-Pietersnieuwstraat. Tijdens de Gentse Feesten kan je er zelfs elke dag terecht. Volgend jaar krijgt het gebouw zijn nieuwe invulling. Dan wordt het een ontmoetingscentrum voor technologische bedrijven en muziekliefhebbers.