dinsdag 27 september
12°C
3 km

"Bezoek staatssecretaris aan Godshuis mondt uit op dovemansgesprek"

De nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Nicole de Moor, bracht afgelopen vrijdag een bezoek aan het Godshuis in Sint-Laureins. Daar wil de federale regering 240 asielzoekers in opvangen, dik tegen de zin van het gemeentebestuur van Sint-Laureins, en vele inwoners. De gemeente liet vandaag weten teleurgesteld te zijn na haar bezoek. "Het werd een dovemansgesprek", zeggen ze daar.

Begin dit jaar raakte bekend dat de federale regering 240 asielzoekers wil onderbrengen in het Godshuis in Sint-Laureins. Meteen stonden ze daar in de kleine, landelijke gemeente op hun achterste poten. Het bestuur voelt zich voorbijgestoken door de federale regering en vreest voor een grote impact op de leefbaarheid in Sint-Laureins.

Werkbezoek
Een stil protest en overleg later, kwam staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor afgelopen vrijdag op werkbezoek naar Sint-Laureins. Het gemeentebestuur laat weten erg teleurgesteld te zijn na haar bezoek, en heeft het gevoel dat er niet wordt geluisterd naar de bekommernissen.

September
Het gemeentebestuur benadrukt ook dat de verantwoordelijkheid volledig bij de federale regering ligt en zij zullen toezien op eventuele problemen. Wellicht opent het asielcentrum in september de deuren.