Betaalbaar wonen in de wijk Rute in Gentbrugge

De vroegere Sidaplax-site in Gentbrugge heeft plaats gemaakt voor “Rute”, een nieuwe woonwijk. Projectontwikkelaar Revive biedt er woningen aan van verschillende groottes. Het stedelijk verhuurkantoor Huuringent staat in voor de verhuur van 18 appartementen aan een betaalbare prijs.

Het bedrijf Sidaplax stopte in 2011 met de productie van folie voor briefomslagen. Twee jaar later verkocht het bedrijf de gronden en kwam Revive op de proppen. Samen met de stad werden plannen gemaakt voor een nieuwe woonwijk. Ook mensen die het minder breed hebben zouden er een plaats moeten krijgen. Want dat is nodig zegt schepen van Wonen Tine Heyse (Groen) : “We hebben nood aan bijkomende betaalbare private huurwoningen voor gezinnen met een bescheiden inkomen. Door de samenwerking tussen Huuringent en de private ontwikkelaar bieden we de nodige garanties aan huurder én verhuurder om dit op lange termijn waar te maken. Het gaat om pionierswerk dat zeker een vervolg zal krijgen”.

18 betaalbare woningen

Het project in de wijk Rute is het eerste privé-project van die grootte waar Huuringent instapt. De sociaal vastgoedvennootschap Inclusio werkt mee als investeerder. Die samenwerking zorgt ervoor dat Huuringent vier studio’s en veertien appartementen voor  minimaal 27 jaar huurt en meteen ook zal doorverhuren aan een betaalbare prijs. De eerste huurders wonen intussen al in hun nieuwe woning. Projecontwikkelaar Revive is ook blij met de samenwerking zegt Nicolas Bearelle van Revive. Hij spreekt over een mooi voorbeeld dat de betaalbaarheid van wonen aanpakt.

foto: rute.be