maandag 8 augustus
26°C
33 km

Beste speciaalbier ter wereld komt uit Oudenaarde

Een internationale jury van bierkenners heeft op de World Beer Awards in London de Liefmans Kriek-Brut Extra verkozen tot beste bier van de wereld. Het biertje is nieuw in het gamma van Liefmans en won in de categorie Speciality Beers.

De Liefmans Kriek Brut Extra is een vrij uniek bier.  Het bestaat uit verschillende Liefmans kriekbieren van verschillende jaargangen die geblend zijn met een blond bier dat 2 jaar op bourbon vaten gerijpt is. Dat geeft een speciale smaak aan het bier, een mix van zure krieken gecombineerd met toesten van hout en vanille. Het bier heeft een alcoholpercentage van 9,5% en is gebrouwen door brouwmeester Marc Coesens in samenwerking met Colruyt. De supermarktketen is de exclusieve partner van Liefmans. Het bier past zich perfect aan bij desserts, zoals moelleux of bij warme gerechten met bosvruchtensaus.  

Traditie uit Oudenaarde

De bieren van Liefmans vallen bij veel bierkenners in de smaak. De brouwerij is een echte klassieker, met een traditie die terug gaat tot in 1679. De brouwerij heeft een eigen werkwijze. De speciaalbieren van Liefmans krijgen eerst een gemengde gisting in open kuipen en mogen daarna 3 jaar rijpen in gekoelde tanks. Zo is de Liefmans Goudenband één van de meest unieke bieren ter wereld.