Beroepenrally laat jongeren kennismaken met de metaal- en technologiesector

Leerlingen uit het vierde TSO en BSO uit verschillende Gentse scholen zitten vandaag niet aan de schoolbanken, maar mogen zelf de handen uit de mouwen steken bij enkele bedrijven in de metaal- en technologiesector. Vandaag is het de jaarlijkse Beroepenrally, waar ze welkom zijn bij 7 Gentse bedrijven, van Volvo Car Gent tot Brose.

Want door het zelf te doen en te zien hoe het er in zulke grote bedrijven aan toe gaat, worden de leerlingen misschien wel overtuigd van een toekomstige (studenten)job daar. “De leerlingen ontdekken beroepen én hun eigen talenten door de handen uit de mouwen te steken”, klinkt het.

Medewerkers begeleiden de leerlingen
Al voor ze vandaag op bedrijfsbezoek kwamen, kregen de jongeren les over de sector en de beroepen. Maar vandaag is het tijd voor het echte werk. De leerlingen krijgen les van de medewerkers uit het bedrijf zelf. Ze begeleiden de leerlingen tijdens het assembleren van een deurmodule bij Brose, onderzoek van staal voor elektrische motoren bij OCAS of mogen zelfs behendigheidstesten afleggen die nodig zijn voor het monteren van een motorblok bij Volvo Car Gent.

Knelpuntberoep
In de metaal- en technologiesector zijn heel wat knelpuntberoepen. De Beroepenrally is dus een welgekomen manier om jongeren warm te maken voor een job in een van de bedrijven.