zaterdag 13 augustus
32°C
6 km

AZ Maria Middelares en Revive bouwen samen aan “een van de gezondste buurten van Vlaanderen”

In 2024 start de renovatie van het medisch centrum AZ Maria Middelares in de Kliniekstraat in Gentbrugge. De site krijgt deels een nieuwe invulling en de volledige parking maakt plaats voor een publiek park.

Volgend jaar al starten de werken op de site aan het medisch centrum AZ Maria Middelares in Gentbrugge. Ontwikkelaar Revive gaat er 36 appartementen en 11 woningen bouwen en een nieuw sportmedisch centrum. De oude leegstaande verdiepingen van het bestaande ziekenhuisgebouw worden gerenoveerd.

Park(ing)
Opvallend: de volledig geasfalteerde parking van 6500 vierkante meter wordt omgevormd tot een park. Ter compensatie komt er een ondergrondse parking, die buiten de kantooruren open staat voor de buurt.

“Het is wetenschappelijk bewezen dat groen ervoor zorgt dat mensen gelukkiger zijn, en dus kan voldoende groen hier niet ontbreken,” zegt Steven Rosseel van Revive. Naast het nieuwe buurtpark, komt op het dak een daktuin met dakterras voor het personeel.

Verbinding
Naast zorg en wonen, is er ook plaats voor bedrijven. Plaats voor alles en iedereen dus. “Naast private kantoor- en atelierruimtes, komen er gedeelde faciliteiten zoals vergaderzalen, phoneboots, lunchplekken en zelfs een cleanroom,” aldus Steven Rosseel. “We verbinden iedereen met elkaar door het vele groen wat het een aangename plek maakt om te wonen, te werken en te vertoeven.”

Klaar in 2026
De voorbereidingen voor de eerste vergunningsaanvragen lopen volop. In de eerste fase, die volgend jaar start, zullen de gebouwen naast het ziekenhuis gesloopt worden, pas dan begint de renovatie aan het ziekenhuis en de inrichting van het MedTech-hub. Nadien start de bouw van de woningen en appartementen. Als alles volgens plan verloopt zullen de werken in 2026 volledig afgerond zijn.

Tot de start van de renovatie lopen er in de leegstaande gebouwen projecten voor tijdelijke invulling.