AZ Jan Palfijn solidair met Oekraïne en Turkije

In het AZ Jan Palfijn in Gent is vandaag een solidariteitsweek begonnen. Wondzorgspecialist en Oekraïener Ihor Vitenko probeert via een wafeltjesverkoop aan het onthaal geld in te zamelen voor 5 ambulances die hij naar Oekraïne wil rijden. Jan Palfijn zamelt ook geld in om een woonunit te kopen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkijë.

Iedereen die langs het onthaal passeert in het Jan Palfijn ziekenhuis wordt overtuigd om een doos wafeltjes te kopen. Want Ihor heeft nu al een tweedehands ambulance aangekocht maar zou er graag 5 naar Oekraïne brengen. En dat kost een pak geld.

Ihor Vitenko: "De prijs van een ambulance is 10.000 euro. De kleine is 8000 euro de andere is 11.000 euro. De gemiddelde prijs is 10.000 euro. Plus nog transportkosten plus nog technische controle. Onderhoud voor vertrek, we komen daar aan nog eens onderhoud voor het vertrek naar front. Per auto hebben we 15.000 euro nodig.

Er gaan dus nog heel wat wafeltjes moeten verkocht worden voor het doel bereikt wordt. Het AZ Jan Palfijn vindt dat zij, naast de mensen in Oekraïne, ook de slachtoffers van de aardbeving in Turkije moeten helpen. De opbrengst van de wafelverkoop zal dus ook voor een stuk dienen voor de aankoop van een woonunit die de VZW Burgerplicht met het ingezamelde geld in Turkije wil bouwen.

Josse Abrahams, woordvoerder AZ Jan Palfijn: "Twee projecten waar wij ook een band met hebben. Oekraïne met Ihor Vitenko die is hier veel aanwezig. Ook een gekende figuur in het ziekenhuis. Turkije een aantal mensen Turkse origine die hier werken. We zijn solidair met de stad Gent waar er ook een grote campagne wordt gevoerd met nieuw Gent. Die 300 huizen die men in Turkije bouwt. Als ziekenhuis moeten wij aanwezig zijn in  de stad en ook ons steentje bijdragen, vandaar dus de 2 projecten".