woensdag 28 september
14°C
0 km

AZ Alma opent Timantipaviljoen

Aan het AZ Alma in Eeklo is vandaag het dagbehandelingshuis voor kinder-en jeugdpsychiatrie Timanti officieel geopend. Jongeren tussen 12 en 18 jaar met psychische problemen kunnen er terecht. Niet dat er voorheen geen behandelingen mogelijk waren aan het AZ Alma, maar het ontbrak hen aan een prikkelarme ruimte. 

Waar de psychische hulp voor jongeren tussen 12 en 18 jaar aan het AZ Alma voorheen verdeeld zat over het ziekenhuis en een aanpalend huis, is nu alles gecentraliseerd in  Timanti. Het gebouw is zorgvuldig opgetrokken, met veel aandacht voor de indeling.  Het moet de mogelijkheid bieden om de jongeren in diverse aspecten van de maatschappij te befgeleiden en vaardigheden bij te brengen. Dat er nood is aan een dergelijk huis blijkt  uit de wachtlijst die er nu al is.

Griet Plettinx - algemeen coördinator Timanti: " Mensen die  nu bellen om een aanmelding te doen moeten toch wachten tot na de grote vakantie voor ze hier kunnen starten. Als ze hier komen, komen ze elke dag een week of 10 a 12, elke dag van de week. Op het einde van die 10 a 12 weken proberen we ook wel terug naar school te gaan".