zondag 25 september
16°C
2 km

Avia Ursel lokt 5000 bezoekers

Ronkende motoren en spectaculaire vliegdemonstraties voor de 5000 bezoekers van de airshow Ursel Avia afgelopen weekend. Op het progamma stonden enkele klassiekers, zoals de NH90-reddingshelikopter uit Koksijde die hier een 'search and rescue'-demonstratie gaven. Uniek voor deze editie is het thema 'The golden years of aviation'. De organisatie is erin geslaagd om vliegtuigen naar Ursel te krijgen uit ver vervlogen tijden.

Jo Van de woestyne - Voorzitter vliegclub Ursel
"Vooral de jaren 45-50-55, de naoorlogse tijd. Waar er nog veel recuperatiemateriaal van de oorlog was, waar er nog heel veel te vinden was, dat is natuurlijk allemaal verdwenen. Het zijn de oude stukken die we nog kunnen vinden hebben bij verenigingen en mensen die over oude voertuigen en oude kostuums beschikken. Daardoor hebben we een reconstructie kunnen doen van die thema's.", zegt Jo Van de Woestyne, voorzitter Vliegclub Ursel.

Sea King
De Sea King is populair.  Drie jaar geleden werden de toestellen uit de vloot van de Belgische luchtmacht gehaald om ze te vervangen door de NH90's. De Sea King van deze editie was een Brits toestel, maar ook de Belgische helikopter zal binnenkort opnieuw te bewonderen zijn.