zaterdag 15 juni
18°C
7 km

Assenede vangt zwerfkatten en steriliseert ze

In Assenede houden ze deze week een zwerfkattenvangactie. Ze doen dat daar en paar keer per jaar en dat loont. Jaar na jaar hebben ze hier minder zwerfkatten in de gemeente. Wie  kattenhouder is en wil vermijden dat z'n kat in de val loopt, kan z'n dier beter binnen houden deze week of ervoor zorgen dat de beestjes een halsbandje dragen.  

Chantal Bobelijn ( Samenplus), schepen voor Dierenwelzijn Assenede: "Dus de zwerfkattenactie is een verplichting van in 2014 maar wij deden dat ook al hier op ons terrein in Assenede daarvoor al. Wij doen altijd een zwerfkattenvangactie 4 keer per jaar en hebben dat nu uitgebreid tot 5 keer".

Rato vzw belt alle mensen die zwerfkatten hebben gemeld op voorhand en vraagt om ze de dag voor hun komst geen eten meer te geven. 

Filip Meersman, RATO vzw: "Wij lokken de katten met eten in een vangkooi. Ze stappen op een klep en de kooi valt toe. ' t Zijn eigenlijk twee vangnachten:  dus op maandag zetten we op, de dieren hebben een dag tijd om in de kooi te komen. De dag erna kom ik terug kijken  De katten die gevangen zijn  worden nagekeken bij een dierenarts op ziektes, zijn ze gezond dan worden ze gecastreerd of gesteriliseerd en de dag erna komen ze dan terug. De katten worden terug gezet waar we ze gevonden hebben".