zaterdag 3 december
3°C
0 km

Annelies Storms (Vooruit) neemt afscheid als Feestenburgemeester

Geen volle Vlasmarkt vanmorgen om het einde van de Gentse Feesten te vieren, want ook dit jaar konden de Feesten niet in volle glorie doorgaan. De Gentenaar kreeg de afgelopen 10 dagen wel een aanbod van kleine evenementen. Overal in de stad en daarbuiten was er iets te doen. Voor schepen Annelies Storms (Vooruit) waren het meteen ook haar laatste feesten als Feestenburgemeester.

Twee keer moest Annelies Stormsde Gentse Feesten afgelasten door corona, ze blikt dan ook met gemengde gevoelens terug.  "Ik ben heel graag Feestenburgemeester geweest, ook al was het maar 1 keer, maar die ene keer heb ik daar enorm van genoten. Ik heb dat enorm graag gedaan en heb me dan ook volledig gesmeten", zegt Storms.  Ze is ook blij dat ze de Gentse Feesten heeft kunnen laten erkennen als Vlaams Immaterieel Erfgoed. "Dat staat nu op de Vlaamse lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed en dat betekent ook dat het echt deel uitmaakt van het DNA van de Gentenaars."

Knaldrangfonds is een succes

Organisatoren konden dit jaar ook rekenen op steun uit het knaldrangfonds. De stad had 1 miljoen euro vrijgemaakt en daar schiet nog wel wat van over. "Voorlopig staat de stand op 681 000 van de 1 miljoen euro. Dat is al uitgedeeld aan 62 organisatoren. Natuurlijk niet alleen over die periode van de Gentse Feesten, het is echt verspreid over de hele zomer. Dat betekent dat we nog een dikke 300 000 euro over hebben en die zal hoogstwaarschijnlijk ook wel opgebruikt worden", zegt Storms.