zaterdag 15 juni
18°C
4 km

Amaranth wint Vegan Award als beste nieuwkomer

Restaurant Amaranth uit Merelbeke is deze week in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Belgian Vegan Awards. Het publiek besliste dat het restaurant de prijs mocht ontvangen voor beste nieuwkomer. Chef Pieter-Jan Lint wil veganistisch eten bekender maken bij het brede publiek. Koken met minder of zelfs zonder dierlijke producten is volgens hem de toekomst. 

Pieter-Jan Lint aan het werk in zijn keuken van restaurant Amaranth in Merelbeke. Alles wat hier wordt klaargemaakt is veganistisch. Dat betekent dat Pieter-Jan geen gebruik maakt van dierlijke producten, alles is plantaardig. En dat valt duidelijk in de smaak bij de mensen, want het restaurant mocht tijdens de Belgian Vegan Awards de prijs in ontvangst nemen van beste nieuwkomer. 

Pieter-Jan Lint - chef restaurant Amaranth: "Het feit dat vegan opgepikt wordt en dat BE Vegan daar prijzen rond maakt om dat in de kijker te plaatsen is een heel mooie beweging. Het is iets waar heel veel mensen die met vegan bezig zijn in geloven, net zoals wij. Amaranth is ook vanuit dat idee gestart om aan de wereld te tonen dat het ook anders kan en dat er veel meer mogelijk is".

Wie bij Amaranth komt eten, krijgt volgens chef Pieter-Jan een nieuwe smaakervaring. Het zijn ook niet enkel veganisten die hier komen, het is meestal het brede publiek die de veganistische keuken wil ontdekken. En wie denkt om bijvoorbeeld een stukje vlees of vis te missen, zal niet op zijn honger blijven zitten.

Pieter-Jan Lint - chef restaurant Amaranth: "Wat we met de plantaardige keuken doen is dat stukje smaakerkenning dat mensen hebben van vroeger. Vissauzen, vleesjus, kaas... om die toch in menu's te verwerken. Mensen die hier komen eten hebben niet het gevoel dat het heel ver van hun bed is".