Alternatieve geldinzameling 11.11.11 door Covid-19

Dit weekend loopt de nationale 11.11.11 geldinzamelingsactie. Door het tijdelijk verbod op de niet-professionele deur-aan-deurverkoop in onze provincie moeten de plaatselijke afdelingen op zoek naar alternatieven. In Gent is dat gelukt. 

De traditionele geldinzameling of de verkoop van stiften of kaartjes lukt dit jaar niet. Het coronavirus steekt daar een stokje voor. Daarom zijn er ook geen eetfestijnen of kwisjes ten voordele van 11.11.11. Het zijn dus moeilijke tijden voor de vele vrijwilligers van de actie. Toch zijn er alternatieven mogelijk.

Op pad door Gent 

In Gent is een zoektocht uitgewerkt door 11.11.11 Gent Zuid. Voor 20 euro per bubbel kan je de zoektocht downloaden en op pad gaan in de buurt van het Sint-Pietersstation. Via tips kom je bij de foto’s van de changemakers van de actie terecht. Dat zijn de mensen die van dichtbij of veraf het verschil kunnen maken in de strijd voor een leefbare planeet, meer democratie of meer mensenrechten. De tocht loopt nog tot 15 november. Meer info op 11zoektocht@gmail.com