dinsdag 29 november
8°C
82 km

Alle logistieke snufjes bij elkaar in Zwijnaarde

De Provinciale ondernemingsmaatschappij Oost-Vlaanderen of kortweg POM heeft vandaag Fabriek Logistiek voorgesteld. Het gebouw dat zich in de industriezone van Zwijnaarde bevindt huisvest verschillende systemen om de logistiek binnen een bedrijf te optimaliseren. Het is dan ook de bedoeling dat kleine- en middelgrote ondernemingen langs de Fabriek Logistiek passeren alvorens ze een grote investering op het vlak van logistiek plannen. In dezelfde gebouwen is ook een logistiek opleidingscentrum van de VDAB aanwezig. 

Een GPS bril die je naar de locatie in het magazijn brengt  waar je een pakje moet ophalen, of een hefttruck die achter je aan rijdt terwijl je de spullen uit het rek haalt. Het zijn allemaal moderne snufjes die aanwezig zijn in Fabriek Logistiek. Maar zijn dat de toepassingen die je nodig hebt om de logistiek in je bedrijf te verbeteren? In de Fabriek Logistiek kan je ze eerst uittesten alvorens aan te kopen.

Dieter Geenens – POM Oost-Vlaanderen: "Heel belangrijk dat het hier gekomen is, dit is een belangrijke meerwaarde mogelijkheid tot testen. Tot het optimaliseren voor de KMO, bedrijven die zich willen optimaliseren in hun magazijnwerking in hun logistiek in het algemeen. Die kunnen hier op maat met eigen mensen met eigen middelen komen testen.

VDAB ook aanwezig

Dit initiatief moet er tot toe bijdragen dat de Oost-Vlaamse kleine en middelgrote bedrijven hun logistiek kunnen optimaliseren. Maar ook het vinden van geschikt personeel is belangrijk.  Vandaar dat VDAB hier een opleidingscentrum heeft geïnstalleerd om mee te zijn met de nieuwste technieken binnen de logistiek. 

Freddy Van Malderen - directeur VDAB Oost-Vlaanderen: "Opleiden is het nieuwe rekruteren, we zetten heel sterk in op competentie versterken van mensen die op zoek zijn naar een job. In dat verband moet je hier zien dat de mogelijkheid om mensen competenties aan te leren voor alle logistieke - en transportfuncties zijn hier aanwezig. Het groet voordeel om hier in fabriek logistiek te zijn, aanleunend bij het initiatief van de provinciale ontwikkelingsmaatschappij, is dat we heel dichtbij elke nieuwe innovatie zitten".