woensdag 29 maart
17°C
111 km

Aelterman bouwt aan de Gentse Matadibrug

Eind dit jaar nog zal een tweede fietsers- en voetgangersbrug de Oude Dokken in Gent verbinden met de binnenstad. De Matadibrug, genoemd naar de Congolese havenstad, wordt een vaste brug in tegenstelling met de beweegbare Bataviabrug. Ze maken ze in Gent, bij de firma Aelterman, sinds kort onderdeel vam de Artes Group. Ze zijn wereldvermaard om hun metaalconstructiebouw. Vanmiddag lieten ze ons binnen in de grote hal, waar ze volop bezig zijn met de bouw van de brug.

Evelien Pieters, projectleidster Aelterman: "Momenteel zijn we bezig met de vier brugdelen in het atelier te verwerken. Tegen de zomer zullen deze klaar zijn en zullen ze van de werkvloer getransporterd worden via het water"

De brug komt  straks in het verlengde van de Kraamkinderstraat  te liggen en verbindt de oostelijke oever met de kaaipromenades met de Handelsdokkaai, die ook nieuw wordt aangelegd. 

Liliane Stinissen, woordvoerder De Vlaamse Waterweg: "We zijn volop bezig nu ter plekke worden momenteel de buitpalen geplaatst waar dan later de pilonen op ko;en waar de brug op komt te liggen, dat gebeurt in februari."

De Matadibrug wordt 110 meter lang en 6 meter breed. Een ferm stuk en  niet zo ver van de Bataviabrug. Ze kost 2,6 mio euro.