ACV wil meer sociale woningen in Destelbergen

De gemeente Destelbergen moet dringend een extra inspanning doen om het aantal sociale woningen in de gemeente te laten stijgen. Dat zeggen de ACV-afdelingen van Destelbergen en Heusden. Zij hebben vanmorgen een symbolische actie gehouden in Heusden. Volgens het ACV zou Destelbergen tegen eind 2025 maar liefst 157 sociale woningen moeten gebouwd hebben. De gemeente komt nog maar aan  48. Er moet een tandje bijgestoken worden zegggen de ACV-afdelingen  

Militanten van ACV Destelbergen en ACV Heusden komen vanmorgen samen aan het postkantoor van Heusden. Daar maken ze een pakket klaar dat ze willen bezorgen aan het gemeentebestuur van Destelbergen. Ze willen overleg over het aantal sociale woningen in de gemeente. Ze hopen met een postpakket een opening te maken, want tot nu toe is een overleg nog niet gelukt, ook geen bezoek op de gemeenteraad. Nochtans is een hoger aantal sociale woningen noodzakelijk. 

Veerle Pauwels, ACV Destelbergen-Heusden: "Je merkt ook, alles wordt duurder. Heel veel mensen in de gemeente willen dat hun kinderen hier blijven wonen. En het lijkt ons wel een oplossing om te investeren in die sociale woningen. Om zo toch een deel van het probleem op te lossen.

Sociaal objectief

Volgens het sociaal objectief moest Destelbergen tussen september 2009 en december 2025 in totaal 157 sociale woningen bouwen. Het zijn er nu nog maar 48. De gemeente beseft dat het moeilijk zal zijn om het aantal van 157 te halen tegen eind 2025. Maar zeggen dat de gemeente er niet mee bezig is, dat willen ze hier niet horen. De huidige coalitie werkt volgens schepen Van Hende wel degelijk aan het aantal sociale woningen

Koen Van Hende (N-VA-, schepen van Sociale Huisvesting Destelbergen: "De versnelling is 3 jaar geleden al ingezet, door de acties van het SVK ook SVK pro, ook de TAE site met 10 pct woningen, dus 14 eenheden, Er zijn nog projecten bezig waar we ook sociale woningen willen laten voorzien. Dus de versenelling is 3 jaar geleden al ingezet".