dinsdag 16 april
9°C
22 km

Aanpassingen na klachten bereikbaarheid Gents vaccinatiecentrum

Na klachten over de bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum aan Flanders Expo in Gent, voeren de stad en vervoersmaatschappij De Lijn enkele aanpassingen door.

Het vaccinatiecentrum van de stad Gent kreeg een nieuwe locatie: wel nog steeds aan Flanders Expo, maar nu in een andere hal. Wie om zijn of haar prikje komt, moet niet meer in hal twee, maar hal drie zijn. En dat is wat zoeken voor heel wat Gentenaars.

Pendelbus
Bovendien rijdt tram 1 niet meer tot haar eindhalte aan Flanders Expo. Dat komt door werken in onder meer de Voskenslaan. Er is wel een shuttlebus aan station Gent-Sint-Pieters, maar veel mensen weten dat niet of vinden de pendelbus niet.

Extra borden en begeleiding bij overstap
En dus passen de stad Gent en vervoersmaatschappij De Lijn de signalisatie aan. Er zijn extra borden geplaatst aan het station om de weg te wijzen. Bovendien lopen er De Lijn-spotters en gemeenschapswachters rond aan Sint-Pieters om mensen te helpen en te begeleiden bij hun overstap.

Bevoegd schepen Rudy Coddens (Vooruit) laat weten dat er elke dag wordt geëvalueerd en er nog aanpassingen zullen gebeuren indien nodig.