Aalter koopt klooster van Knesselare

De gemeente Aalter heeft het oud klooster in Knesselare aangekocht, met de bedoeling er een multifunctioneel centrum te bouwen. Kostprijs: 1 miljoen euro, maar in ruil geeft de gemeente enkele andere gebouwen aan de Broeders van Liefde, zoals de parochiezaal en het jeugdhuis. Zo moet Aalter uiteindelijk maar 100.000 euro ophoesten.

Het oude klooster in Knesselare ligt er verlaten bij. Het gebouw dateert uit 1856 en is duidelijk klaar voor de sloop. In 2023 wil de gemeente hier een multifunctioneel centrum openen. Om de verkoop rond te krijgen heeft Aalter enkele panden geruild. Dankzij deze deal moet Aalter maar 100.000 euro betalen.

Burgemeester De Crem:  "Oorspronkelijk was er 1.450.000 voorzien. De transactieprijs is 1 miljoen, maar de Broeders nemen ook nog oude erfpachten over. Eén in Maria-Aalter en één in Bellem dat liep tot na 2100. En daarmee hebben we goede rekeningen. Ik wil ook de Broeders van Liefde bedanken die benadrukken dat ze in Aalter, Knesselare, Sint-Maria-Aalter en heel de gemeente willen blijven investeren in onderwijs. Een traditie die hen zo goed gekend is"