Aalter investeert in sport-en speelinfrastructuur voor Bellem

In Bellem, een deelgemeente van Aalter, investeert de gemeente in een gloednieuw sport-en speelpark op de huidige voetbalsite. Er komt ondermeer een multifunctioneel gebouw, nieuwe voetbalterreinen, een Finse Piste en een basketbalveld. Voetbalclub SK Bellem en de lokale jeugdbeweging zullen er onderdak krijgen. Het hele project kost 4,5 miljoen euro.

De voetbalterreinen en de gebouwen van SK Bellem zijn aan vernieuwing toe. Net als de lokalen van Chiro Kierewiet in de Goedingenstraat. De twee verenigingen krijgen binnenkort een nieuw onderkomen. De voetbalsite langs de Bellemdorpweg zal er helemaal anders gaan uitzien.

Mathias Van De Walle (CD&V) - schepen van Sport Aalter: "Er komt een kunstgrasveld, dat zal als hefboom dienen om ruimte vrij te maken. We gaan van drie volwaardige voetbalterreinen naar twee terreinen plus een klein Duiveltjesveld. Er komt ook een aparte speelweide voor de jeugdvereniging. Het gebouw zelf wordt een duurzaam gebouw en wordt opgedeeld in drie delen waarbij er een deel is voor SK Bellem, een deel voor de jeugdvereniging Chiro Kierewiet en in het midden een polyvalente ruimte die gedeeld kan gebruikt  worden door iedereen".

Daarnaast komt er ook nog een Finse Piste en een basketbalveld. Voetbalclub SK Bellem heeft op dit moment 350 leden, Chiro Kierewiet 180. Zij zullen binnenkort allemaal in een gloednieuwe accommodatie terechtkunnen met ook veel aandacht voor groen. Voor het gebouw zal een park komen. Daarvoor worden 80 bomen aangeplant. Woensdag gebeurt er nog een archeologisch onderzoek en eenmaal dat achter de rug is, kan er in de lente gestart worden met de aanleg van het kunstgrasveld. In het najaar gaan alle gebouwen dan tegen vlakte en in september 2024 zou de hele sportsite klaar moeten zijn.

Foto: ©Ark architecten ©Nuvillu