AA Gent moet vol aan de bak tegen Czestochowa

"We willen absoluut winnen, maar het zal niet gemakkelijk zijn en dat moet iedereen beseffen", dat zegt een scherpe trainer Hein Vanhaezebrouck in aanloop naar de wedstrijd van morgen. Gent neemt het dan in de play-offs van de Conference League op tegen het Poolse Rakow Czestochowa.

De heenwedstrijd verloren de Buffalo's vorige week nog met 1-0. Winnen is dus de enige optie als ze zich willen kwalificeren voor de groepsfase. Het zou de vijfde keer in zeven jaar zijn dat dat lukt. En dat is op zich al een hele prestatie, zegt Hein Vanhaezebrouck. Hij vindt dat Gent dikwijls te veel kritiek krijgt. "Ik heb zo de indruk dat men in België moeite heeft met het inschatten van de globalisering van het voetbal", zegt Vanhaezebrouck. "Men geeft nog altijd de indruk dat we zo maar over iedereen heen moeten lopen. Ik kan wel het één en ander verdragen, maar als ik lees hoe het er allemaal aan toe gaat en hoe men maar aanvalt... dat komt zelfs ook van binnen onze eigen club."

Verlengingen en strafschoppen?
Gent moet winnen morgen, anders zit het Europese avontuur er voor dit seizoen al op. Verlengingen en strafschoppen zijn mogelijk. Doelman Sinan Bolat is voorbereid. 
"We proberen voor de wedstrijden altijd de beelden te bekijken, maar op het moment zelf heb je natuurlijk nooit de garantie dat wat je op de beelden ziet, dat de bal ook in die hoek wordt getrapt", zegt Bolat. "Je moet op die momenten klaarstaan en proberen de juiste keuze te maken."