donderdag 8 december
3°C
116 km

8 jaar na het Ottenstadion eindelijk een akkoord over de Ecowijk

8 jaar na de sloop van het Ottenstadion is er eindelijk een akkoord tussen sogent, projectontwikkelaar De Stip en buurtcomité Ecowijk Gantoise over de toekomst van het bouwproject op de vroegere terreinen van het Jules Ottenstadion. Er worden minder woningen ingepland

De realisatie van de Ecowijk Gantoise moest eigenlijk al veel verder gestaan hebben. Maar tegen de eerste plannen kwam protest wegens teveel woningen en teveel hoogbouw. De betrokken partijen en het buurtcomité schakelden een bemiddelaar in om tot een oplossing te komen. En die oplossing is er nu gekomen, met dezelfde doelstellingen. Gent wil van de wijk  een voorbeeldwijk maken op vlak van energie, mobiliteit en woningtypes. Er komt ook een groot diagonaal wijkpark met knipoog naar het verleden van de site en er zullen zes toegangen zijn tot de wijk. 

Geen hoogbouw 

De grootste wijziging zit hem in het aantal verdiepingen dat gebouwd zal worden. Dat zijn er aanzienlijk minder, waardoor er ook minder woningen zullen zijn. De woningen langs de kant van de Tennisstraat, de Van Laethemstraat en de Bruiloftstraat zullen niet meer dan drie verdiepingen tellen,.Aan de kant van het park komt een blok met vier verdiepingen en aan de kop van het park een blok van vijf verdiepingen. De bouwpartners zullen ook zoveel mopgelijk groen bewaren en ten allen tijde in gesprek blijven met de buurt. Het akkoord gaat nu naar de provincie, zodat de aanvraag kan afgewerkt worden en de werken kunnen starten.