dinsdag 21 september
18°C
28 km

50+ en alleenwonend? Laat je matchen aan de perfecte huisgenoot

Ben je ouder dan 50 en woon je alleen? Via het een online matchingplatform kan je op zoek gaan naar de perfecte huisgenoot. Het kan niet alleen mentaal, maar ook financieel een opsteker zijn. 

Homemates is een initiatief van Jean-Pierre Vyncke, één van de oprichters van SeniorenNet, de grootste online community van 50-plussers in België. Via een online matchingsysteem helpt het alleenstaanden in de zoektocht naar een huisgenoot. Het zoeksysteem baseert zich op gemeenschappelijke waarden en normen. 

Nieuwe gezinnen 

Op die manier wil Homemates nieuwe 'gezinnen' creëren, die elkaar ondersteunen op mentaal en fysiek vlak, maar ook op financieel vlak. Zo kunnen ze één woning uitsparen, door samen in de andere te gaan wonen. Zo komen er ook extra woningen vrij op de markt. De Homemate-wooncoaches begeleiden je doorheen het hele proces. 

250 inschrijvingen

250 mensen schreven zich al in, waaronder ook Michèle Eeckhout uit Gent. Michèle is gescheiden en was al langer op zoek naar een geschikte huisgenoot. Homemates komt voor haar dus als geroepen. De 'roomies' worden nu gematcht, na een jaar wordt het project geëvalueerd.