dinsdag 27 september
12°C
4 km

28 juli is Dag van de Animator

Het is vandaag de Dag van de Animator, een moment waarop er massaal `dankjewel wordt gezegd aan al die jongeren die tijdens de zomervakantie een vakantiekamp of speelpleinwerking begeleiden. Want zonder al deze jonge animatoren zou de zomerplanning van heel wat ouders in duigen vallen. De animatoren bereiken ook steeds vaker kinderen en jongeren die door hun thuissituatie maar moeilijk aansluiting vinden bij het jeugdwerkaanbod. Zo organiseert vzw Kazou deze week een vakantiekamp in het Opvangcentrum van het Rode Kruis in Eeklo.

Alle remmen los in het Rode Kruis Opvangcentrum voor Asielzoekers in Eeklo. vzw Kazou, dat vakantiekampen voor kinderen en jongeren organiseert, is hier een hele week lang te gast. De animatoren spelen spelletjes met de kleinsten en leren nieuwe dansen aan de iets ouderen. En vandaag is het dubbel feest, want voor de Dag van de Animator, worden ook zij in de bloemetjes gezet.

Florence Slock, vzw Kazou: "we willen alle animatoren in Vlaanderen eigenlijk bedanken voor hun engagement want dat is eigenlijk in deze tijden of de afgelopen jaren niet altijd evident geweest,  dat gaat over ongeveer 39.000 animatoren die zich vrijwillig of tegen een kleine vergoeding inzetten om jongeren een leuke tijd te geven tijdens de zomer".

Dankbaarheid 

En `t is wellicht nog nooit zo plezant geweest hier in Eeklo dan tijdens dit vakantiekamp in het Opvangcentrum. Ook hier zeggen ze vandaag een `dikke dankjewel` aan al die animatoren die hier de hele week voor spel en plezier zorgen.

Danae Coopman, vakantie verantwoordelijke: "je krijgt er zoveel dankbaarheid van en het is zo leuk, het is geen ordinaire Kazouvakantie, normaal speel je spelletjes en het is leuk en de kindjes zijn blij, maar het is zoveel meer dan dat, 's avonds zwaaien als we weggaan, 's ochtends knuffelen omdat we er zijn, er is zoveel dankbaarheid en dat maakt het tien keer leuker uiteindelijk".