21 Europese voedselagentschappen op bezoek bij Ilvo in Melle

40 medewerkers van voedselagentschappen uit 21 Europese landen zijn vandaag op bezoek bij ILVO in Melle.

Hun bezoek kadert in de World Food Safety Day.  De wetenschappers van Ilvo konden hun kennis uitwisselen over de nieuwste technologieen die ze inzetten voor een veilige voedselketen. 

Simon Cool - onderzoeker ILVO: "We zien een robot en een precisie spuitmachine. De robot volgt een vooraf ingesteld pad, op basis van RTK gps. Die automatiseert het toepassen van het rijden. Langs de andere kant zien we ook de spuitmachine, dat is een specifiek ontwikkelde spuitmachine.

Die kan aan de hand van cameraherkenning het onderscheid maken tussen gezonde gewassen en onkruid en op die manier heel gericht gaan spuiten. Het is maar één van de voorbeelden waar men bij het ILVO onderzoek naar doet en dat als toonaangevend binnen Europa mag bestempeld worden.

Geertrui Rasschaert - senior onderzoeker ILVO: "Ja, ik denk wel dat wij toonaangevend zijn, omdat wij de volledige agrovoedselketen gaan bekijken. En ook heel praktisch onderzoek gaan doen. Wij gaan heel vaak in gesprek met de boeren, met de bedrijven enzovoort. Dus wij weten echt wat er leeft.

insluiten