200 jongeren proeven van een job in de zorgsector

200 jongeren uit de 2de en 3de graad secundair onderwijs mochten vandaag in het UZ Gent proeven van een job in de zorgsector tijdens de zorgberoepenrally. Het is een manier om leerlingen die binnenkort een studiekeuze moeten maken te overtuigen om voor de zorgsector te kiezen. Het initiatief gaat uit van de VZW Het Beroepenhuis, die steun krijgt van de stad Gent. 

Tijdens de zorgberoepenrally in het UZ Gent is het de bedoeling om leerlingen op zoveel mogelijk afdelingen te laten meewerken. Want werken in de zorg is meer dan alleen maar verzorgen en met patiënten omgaan. 

Rik Verhaeghe - directeur verpleging UZ Gent: "Het is belangrijk om de mensen die nu nog een studiekeuze moeten maken, om die mee te nemen in het zorgverhaal. In de verschillende aspecten en te tonen wat voor jobs er kunnen aangeboden worden binnen die zorg. Ik denk dat het ook van belang is, dat wij ons steentje bijdragen als UZ Gent. Om de zorgberoepen te promoten"

Het Beroepenhuis organiseert deze zorgberoepenrally. De vzw krijgt steun van de stad Gent. Ook daar vinden ze een juiste beroepskeuze super belangrijk. 

Bram Van Braeckevelt (Groen) - schepen van Werk Gent : "Wij vinden het heel belangrijk dat leerlingen op het juiste moment de juiste studie keuze kunnen maken.  Zeker als het gaat om de zorg. Zorg is een van de grootste sectoren qua tewerkstelling in onze regio. Dat is een sector die we niet zomaar kunnen uitbesteden, gelukkig maar. Het is heel belangrijk voor de zorgsector, leerlingen, jongeren maar ook minder jongeren. Heel concreet kunnen zien, hoe gaat er hier aan toe. Wat kan ik betekenen in de zorg? En daardoor ook een stuk verleidt worden om die keuze te maken, om voor de zorg te kunnen gaan".