zaterdag 24 februari
8°C
13 km

15 vrouwen brouwen vrouwenbier op Vrouwendag

In brouwerij Huyghe in Melle werd vandaag voor één keer geen Delirium gebrouwen, maar wel Deliria. Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag werden 15 vrouwen uitgenodigd om de vrouwelijke variant van het bier te brouwen en te proeven.

Vandaag werd in brouwerij Huyghe in Melle het glas geheven op Internationale Vrouwendag. En voor de gelegenheid was dat een speciaal glas, gevuld met een speciaal bier. Deliria is namelijk een vrouwenbier, volledig gebrouwd door vrouwen.

Sterk, blond bier met hoppig karakter
"Ik heb  een oproep gelanceerd op sociale media met de vraag aan vrouwen wat type bier dat ze wilden", zegt Catherine De Laet van brouwerij Huyghe. "Een sterk of een zwak bier, een blond of een donker bier, een bitter of een zoet bier? Daaruit bleek dat ze een sterk, blond bier willen met een bitter, een hoppig karakter. Vandaar de Deliria."

"Gelukkig geen fruitbier"
En het biertje viel in de smaak bij de aanwezige vrouwen. "Ja, ik heb geproefd. Ik denk zelfs dat het al mijn tweede glas is", zegt Hannah Van Ongevalle. "Het is echt zeer lekker. Ik ben echt heel blij dat het niet een fruitbier is, want je zou natuurlijk makkelijker een fruitbier associëren met vrouwen. Maar het is een heel sterk en tegelijkertijd ook elegant biertje."