Zanger Wim Soutaer presenteert op AVS de 2de editie van Zomergrillen. Samen met chef-kok Patrick De Bouw gaat Wim deze zomer naar een tof en dynamisch bedrijf in Vlaanderen voor een leuk en vooral memorabel personeelsfeest. Als afsluiter is er een optreden van de befaamde partyband de „Soulbrothers”. Ambiance verzekerd dus…
Check hier de foto's
 


Deze week in Zomergrillen

Mistral Home in Nazareth is het creatieve centrum voor alles wat met woontextiel te maken heeft. Wim ontdekt er de eindeloze mogelijkheden, en maakt kennis met de designers achter de producten. Aan de barbecue mag het deze week ietsje exclusiever zijn, want Patrick bereidt verse kreeft met een kruidig sausje. En de Soulbrothers sluiten af met alweer een stevig feestje.

Kreeft met botersaus en thijm

Ingerdiënten:
1/2 kreeft per persoon
300gr ongezouten boter
100gr thijm
peper en zout
1dl olie

Bereiding:

snij de kreeften in twee en haalk het darmkanaal en de maag er uit
kruid deze met peper en zout en stijk deze in met olie
bak deze eerst aan op de vleeskant en draai ze om wanneer deze is mooi
aangekleurd, laat deze nog ongeveer een 7min garen
rits de thijm en had deze mooi fijn, smelt de boter en doe er de thijm in
strij de kreeft in met de thijmboter


Recente afleveringen

Zomergrillen bij Mistral Home

08/07/2017

Zomergrillen bij Mistral Home

08/07/2017

Mistral Home in Nazareth is het creatieve centrum voor alles wat met woontextiel te maken heeft. Wim ontdekt er de eindeloze mogelijkheden, en maakt kennis met de designers achter de producten. Aan de barbecue mag het deze week ietsje exclusiever zijn, want Patrick bereidt verse kreeft met een kruidig sausje. En de Soulbrothers sluiten af met alweer een stevig feestje.

Kreeft met botersaus en thijm

Ingerdiënten:
1/2 kreeft per persoon
300gr ongezouten boter
100gr thijm
peper en zout
1dl olie

Bereiding:

snij de kreeften in twee en haalk het darmkanaal en de maag er uit
kruid deze met peper en zout en stijk deze in met olie
bak deze eerst aan op de vleeskant en draai ze om wanneer deze is mooi
aangekleurd, laat deze nog ongeveer een 7min garen
rits de thijm en had deze mooi fijn, smelt de boter en doe er de thijm in
strij de kreeft in met de thijmboter

Zomergrillen bij Brouwerij Van Steenberge

30/06/2017

Zomergrillen bij Brouwerij Van Steenberge

30/06/2017

In de tweede aflevering van Zomergrillen maakt Wim kennis met Brouwerij van Steenberge uit Ertvelde. Patrick verwent de gasten met een een BBQ gerecht. En de Soulbrothers zorgen voor ambiance.

scampi met soja mayonaise

8 stuks scampi
brochette stokjes
200gr mayonaise
1 flesje soja saus
1 limoen
olie
peper en zout

bereiding

scampi op stokje steken en kruiden met peper en zout
deze instrijken met olie en krokant bakken
meng de mayonaise met de sojasaus en werk af met een beetje limoensap

Zomergrillen in Hotelschool Gent

24/06/2017

Zomergrillen in Hotelschool Gent

24/06/2017

In de eerste aflevering van Zomergrillen maakt Wim kennis met het reilen en zeilen binnen de Hotelschool Gent. We kijken mee bij de bakkers, proeven wijn in het unieke wijnauditorium en roeren in de potten van de laatstejaars studenten. Patrick verwent de gasten met een gemarineerd stukje buikspek. En de Soulbrothers zorgen voor ambiance bij leerlingen en leerkrachten.

Brasvar buikspek met boontjes en krieltjes

Ingrediënten:
Buikspek, Vleesmarinade, Mosterd, Kruidenketchup, Peper, Zout, Curry,Thijm, Rozemarijn, Boontjes of worteltjes, Krieltjes

Bereiding:
Vlees insmeren met marinade, oprollen, opbinden met een touw en aanbakken op de Ofyr.
Daarna verder garen in the green egg of in de oven aan 150 graden, gedurende 1,5 tot 2 uur, naargelang de dikte.
Touw afsnijden en sneetjes snijden van ongeveer 1 cm.
Serveren met gestoofde boontjes of worteltjes en gebakken krieltjes.
Desgewenst kan je nog een mosterdmayonaise gebruiken als sausje


Met medewerking van