Zanger Wim Soutaer presenteert op AVS de 3de editie van Zomergrillen. Samen met chef-kok Patrick De Bouw gaat Wim deze zomer naar een tof en dynamisch bedrijf in Vlaanderen voor een leuk en vooral memorabel personeelsfeest. Als afsluiter is er een optreden van de befaamde partyband de „Soulbrothers”. Ambiance verzekerd dus…

DIt zijn de locaties waar Zomergrillen te gast is:

Driespoort > 23/06/2018
Immo Hesters > 30/06/2018
Nobels >  07/07/2018
Brasvar>  28/07/2018
Enjoy Today > 04/08/2018
De Keukenbouwer > 11/08/2018
Tondelier > 18/08/2018
Fenixco > 25/08/2018
Gent Motors > 01/09/2018

Check hier de foto's
 


Deze week in Zomergrillen

Gamba met koud gegrilde groenten saus vierge

Benodigheden :

2 gamba per persoon
1 aubergine
1 courgette
1 rode / gele paprika
1 wortel
5dl olijfolie
1 tijm
1 teentje look
1 citroen
2 tomaat
1 basilicum

Bereiding :

pel de gamba, haal het darmkanaal er uit, kruid met peper en zout, strijk in met olie, en grill deze op de bbq.
snij de groenten in plakjes van 1cm, grill deze op de bbq, doe de groenten in een pot, voeg gehakte tijm en look aan toe,
voeg olijfolie, citroensap, peper en zout aan toe, laar deze marineren (kan op voorhand gedaan worden) mag koud geserveerd worden.
pel de tomaten, snij het vrucht vlees uit, en snij deze in blokjes, voeg citroensap, olijfolie en gehakte basilicum aan toe, kruid met peper en zout


Recente afleveringen

Gamba met koud gegrilde groenten saus vierge

18/08/2018

Gamba met koud gegrilde groenten saus vierge

18/08/2018

Gamba met koud gegrilde groenten saus vierge

Benodigheden :

2 gamba per persoon
1 aubergine
1 courgette
1 rode / gele paprika
1 wortel
5dl olijfolie
1 tijm
1 teentje look
1 citroen
2 tomaat
1 basilicum

Bereiding :

pel de gamba, haal het darmkanaal er uit, kruid met peper en zout, strijk in met olie, en grill deze op de bbq.
snij de groenten in plakjes van 1cm, grill deze op de bbq, doe de groenten in een pot, voeg gehakte tijm en look aan toe,
voeg olijfolie, citroensap, peper en zout aan toe, laar deze marineren (kan op voorhand gedaan worden) mag koud geserveerd worden.
pel de tomaten, snij het vrucht vlees uit, en snij deze in blokjes, voeg citroensap, olijfolie en gehakte basilicum aan toe, kruid met peper en zout

Brasvar cote a l'os

11/08/2018

Brasvar cote a l'os

11/08/2018

brasvar cote a l'os met kruidenboter gebakken krieltjes en jonge wortel

Benodigheden :

1 brasvar cote a l'os (kotelet) per persoon
400gr krieltjes
12 jonge wortel
200gr boter
1 tijm
2dl olijfolie
1 ui
50gr chimichurri kruiden

Bereiding :

strijk de cote a l'os in met olie en chimichurri kruiden, grill de ze op de bbq.
kook de krieltjes in gezouten water met takje tijm, bak deze aan in boter en kruid af met peper en zout.
schil de wortels, kook deze gaar, en bak deze aan met gehakte tijm en ui, kruid deze af met peper en zout
voeg de kruiden aan de boter (laat deze uitstaan, zodat deze zacht word) mend deze an laat opstijven in de frigo, snij
deze in plakjes en leg deze dan op het vlees

Coquilles / guacamole / mango / balsamico - Enjoy Today

04/08/2018

Coquilles / guacamole / mango / balsamico - Enjoy Today

04/08/2018

coquilles / guacamole / mango / balsamico

benodigheden 4 pers

12 stuks coqiulle
2 avocado
1 limoen
1 rijpe mango
1 takje munt
1dl balsamico azijn
2dl olijfolie

bereiding

snij de avocado in twee, verwijder de pit,
doe deze in een blender, voeg sap van de limoen aan toe,
mix deze fijn, en voeg eventueel wat olijfolie aan toe, smaak af met peper en zout.
schil de mango, snij deze in blokjes en meng er wat versneden munt onder.
kook de balsamcio azijn tot de helft in, voeg de olijfolie aan toe, smaak af met peper en zout.
kruid de coquille met peper en zout, olie ze in, en grill ze op de BBQ

Rib eye van brasvar / gegrilde groenten - Brasvar

28/07/2018

Rib eye van brasvar / gegrilde groenten - Brasvar

28/07/2018

rib eye van brasvar / gegrilde groenten

benodigheden 4 pers

4 stuks brasvar rib eye
1 courgette
1 aubergine
2 wortels
1 rode paprika
500gr krieltjes
3dl olijf olie
tijm
rozemarijn
250gr hoeveboter
30gr chimichurri
2dl bruine fonds
1dl whisky
50gr bruine roux

bereiding

snij de groeten in plakjes van 1cm, strijk ze in met olie, kruid met peper, zout en gehakte tijm
grill deze aan op de bbq. kruid de rib eye, strijk in met olie en bak deze op de bqq,
kook de krieltjes en bak deze aan in  boter met wat gehakte rozemarijn.
laat de boter op kamertemperatuur, meg deze dan met de chimichurri kruiden.
zet deze in de frigo dat deze kan opstijven, snij plakjes af voor op het vlees te leggen.
kook de bruine fonds 1/3 in voeg er de whisky aan toe en laat weer inkoken, opbinden met bruine roux,
afsmaken met peper en zout (eventueel chimichurri kruiden extra toevoegen)

Luxe brasvar burger

06/07/2018

Luxe brasvar burger

06/07/2018

luxe brasvar burger (benodigheden 4 pers)

4 burgers brasvar
4 schellen gerookt spek
1 grote ui
200 gr bloem
2 dl melk
200 gr cheddar kaas
1 tomaat
300 gr rucola
4 grote aardappelen
1 et gehakte bieslook
1 sjalot
4 broodjes (focaccia) of naar believen
250gr mayonaise
200gr pickels
200gr ketchup
1 et gehakte dragon

bereiding

snij de ui en ringen en laat deze even weken in de melk,
haal deze door de bloem en fruit deze mooi goud bruin in de frituur, leg ze op een
bord met keukenpapier en kruid deze met zout.
bak het spek mooi krokant en leg deze ook op een keukenpapier.
kook de aardappelen, laat deze afkoelen en snij deze in blokjes,
vermeng deze met 1 et mayonaise, gehakt bieslook en gehalt sjalot, kruid deze af met peper en zout.
bak de burger mooi aan op de BBQ en laat deze langzaam garen.
snij de tomaat in julienne, was de rucola (deze is voor garnituur bij de burger.
voor de saus, meg 1/3 mayonaise - ketchup en pickels en doe er de gehakt dragon onder.
Besprenkel het brood met olijfolie en grill deze even op de BBQ.
bij het opmaken van de burger doe de cheddar kaas boven op de burger zodat deze mooi kan smelten.

Haas van brasvar/ wortel / krieltjes rozemarijn

29/06/2018

Haas van brasvar/ wortel / krieltjes rozemarijn

29/06/2018

Benodigdheden 4 pers

2 varkenshaasjes
8 jonge wortels
300 gram krieltjes
2 takjes rozemarijn
3dl bruine fond
2dl rode wijn
1 wortel
1 ui
200gr boter
2dl olijfolie
1 teentje look

Werkwijze

Kruid de varkenshaasjes met peper en zout.
Gril deze aan beide zijde, en laat verder garen op de bbq.
Schil de wortelen en kook deze gaar.
Versnipper 1/2 van de ui, stoof boter aan en voeg de wortels toe, smaak deze af met peper en zout. Kook de krieltjes met takje rozemarijn en teentje look, bak deze mooi goudbruin, kruid af met peper, zout en voeg gehakte rozemarijn aan toe.
Stoof 1/2 ui en wortel aan, blus met rode wijn en laat deze inkoken, voeg hier de bruine fond aan toe, laat deze inkoken tot sausdikte. Kruid af
Met peper en zout.

Gegrilde pieterman met mosselsausje

23/06/2018

Gegrilde pieterman met mosselsausje

23/06/2018

Benodigdheden 4 pers

4 pieterman filet (ontgraat)
500gr mosselen
2dl witte wijn
1 ui
1 stengel selder
4dl room
1 citroen
1dl olijfolie
200gr grijze gepelde garnalen
8 kerstomaatjes
1 bieslook

Bereiding

Kruid de vis met peper en zout, strijk deze in met olie, bak deze aan op de velkant tot mooi goudbruin. Draai deze om en laat verder garen.
Spoel de mosselen en zet deze op het vuur met versnipperde ui en selder. Blus deze met witte wijn, wanneer de mosselen opengaan, neem ze van het vuur en haal de mosselen uit de schelp.
Hou het kookvocht en laat dit inkoken tot de helft, voeg room toe en laat dat opnieuw  inkoken tot saus dikte, smaak deze af met peper en zout, snij de tomaatjes in vier en versnipper de bieslook, voeg net voor het dresseren de garnalen en de mosselen toe.

Zomergrillen

26/08/2017

Zomergrillen

26/08/2017

Voor de laatste keer deze zomer trekken Wim, Patrick, Vincent en Charles erop uit om een stevig feestje te bouwen. Party place is deze week Klavertje Vier in Gent. Terwijl Wim kennis maakt met de mensen achter het familiebedrijf, bereidt Patrick een dessert met ananas op de barbecue. En Vincent en Charles mogen flamberen. Een mooier seizoenseinde konden we ons niet inbeelden

Gebakken zalm met ratatouille

benodigheden 4 pers
800gr zalmfilets met of zonder vel (naar keuze)
1 groene - gele - rode paprika
1 courgette
1 aubergine
4 tomaten
takje thijm
takje rozemarijn
2dl olijfolie

Bereiding
snij de zalm in porties en kruid deze af met peper en zout,
strijk deze in met olie en bak ze mooi aan, (indien zalm met vel, eerst op de velkant aankleuren)
snij  de groeten in stukjes en stoof deze aan in olijfolie, doe de thijm en de rozemarijn er bij
laat deze zachtjes gaar stoven, smaak deze af met peper en zout

Zomergrillen bij Het Accountantskantoor

19/08/2017

Zomergrillen bij Het Accountantskantoor

19/08/2017

Wim en Patrick bouwen deze week een feestje bij Het Accountantskantoor in De Pinte. Zaakvoerders Wim en Peter maken ons wegwijs in boekhouding anno 2017. Soulbrother Vincent neemt de rampzalige boekhouding van collega Charles onder handen en Patrick bereidt zalm op de barbecue. Eindigen doen we zoals altijd met muziek van de Soulbrothers.

Griekse balletjes

Ingredienten

1kg gehakt
1 ui
1ei
100gr paneermeel
1 koriander
Peper
Zout
500gr Griekse Yoghurt
1 komkommer
1 limoen

Bereiding
Meng het gehakt met het ei en paneermeel, snij 1/3 van de koriander fijn en meng deze ook onder het gehakt, kruid dit af met peper en zout, draai balletjes en bak deze op de bbq,
Rasp de komkommer, snij de rest van de koriander fijn en meng deze onder de yoghurt, smaak deze af met peper en zout en sap van de
Limoen (eventueel wat zeste)


 


Met medewerking van