In Tendens Wonen staat inspirerende architectuur centraal. Elke week kijken we binnen in een woning met net dat tikkeltje meer. Daarnaast geeft gastvrouw Celia Bogaert ons wekelijks tips uit de bouwsector en neemt ze ons mee naar boeiende bedrijven en events. Tendens Wonen, een wekelijks programma over bouwen en architectuur. Elk weekend te zien op jouw regionale zender.

Uitzending: wekelijks op zaterdag van 9u00 tot zondag 18u00


Deze week in Tendens Wonen

In Tendens Wonen bezoeken we deze week een prachtige oude kapel in hartje Sint-Truiden. Nu het architectenbureau van Gregory Nijs.


Recente afleveringen

Renovatie van een oude kapel

18/02/2017

Renovatie van een oude kapel

18/02/2017

In Tendens Wonen bezoeken we deze week een prachtige oude kapel in hartje Sint-Truiden. Nu het architectenbureau van Gregory Nijs.

Bouw-iD

11/02/2017

Bouw-iD

11/02/2017 - Aantal keer bekeken: 17

In Tendens Wonen kijken we deze week binnen in de woning van fahionblogster Nanouk. Een plek vol multifunctionele ruimtes, slim design en een vleugje mode. De komende weken is Celia te gast in de knusse woning van Bouw-iD in Merelbeke. En daarom maken we kennis met deze kijkwoning.

Paul Van Biervliet

28/01/2017

Paul Van Biervliet

28/01/2017 - Aantal keer bekeken: 16

In Tendens Wonen maken we deze week kennis met Paul Van Biervliet. Hij is kunstverzamelaar en schilder. Maar z’n hele leven wou hij architect worden. Een droom die nooit is uitgekomen. Als compensatie liet hij zijn huis ontwerpen door de befaamde Brugse architect Arthur Degeyter. En wij mogen eens binnen kijken.

Woning met centrale vide

21/01/2017

Woning met centrale vide

21/01/2017 - Aantal keer bekeken: 35

In Tendens Wonen richten we deze week de spotlight op een woning waar alle ruimtes geschakeld zijn rond een centrale vide. Zo creeerde de architect boeiende doorzichten en relaties tussen de verschillende ruimtes. Celia gaat ook te rade bij vastgoedkenner Kristian Nobels voor haar maandelijkse immobabbel.

De Deugdzonde

13/01/2017

De Deugdzonde

13/01/2017 - Aantal keer bekeken: 33

In Tendens Wonen bezoeken we een woning met de leuke naam De Deugdzonde. Al jaren stond de Zandhoeve leeg en er was dringend nood aan een nieuwe bestemming. Architecte Valerie ging aan de slag. En haar ouders waren maar al te blij dat hun ouderlijke woonst een nieuwe generatie zou huisvesten. Resultaat is een woning met een mooi evenwicht tussen hedendaags en authentiek, natuur en architectuur.
Celia krijgt ook een rondleiding bij Schouwen Van Damme in Gentbrugge.

Gedurfde architectuur

07/01/2017

Gedurfde architectuur

07/01/2017 - Aantal keer bekeken: 46

In Tendens Wonen laat Celia zich opnieuw inspireren door een gedurfd architecturaal pareltje.

Bossen van Keerbergen

17/12/2016

Bossen van Keerbergen

17/12/2016 - Aantal keer bekeken: 34

In Tendens Wonen bezoeken we deze week een inspirerende woning in de bossen van Keerbergen. 
De groene omgeving inspireerde architect Evert Crols om een gelijkvloerse woning te ontwerpen. Langs de buitenkant lijkt de woning vrij gesloten maar vanbinnen zijn alle leefruimtes georganiseerd rond een centrale patio.
Verder heeft Celia een gesprek met immospecialist Kristian Nobels over de betonstop.
Geniet van deze laatste aflevering van Tendens Wonen van dit jaar. We zijn er opnieuw vanaf 7 januari.

Studio Bont Architecten

10/12/2016

Studio Bont Architecten

10/12/2016 - Aantal keer bekeken: 29

In Tendens Wonen kijken we deze week binnen in de woning van Karen en Maarten van Studio Bont Architecten. Nu hun studies architectuur werden ze verliefd op een oud volkscafeetje De Bonte Koe in Gent. Ze gaven het pand een nieuwe invuling en enkele jaren later konden ze ook de stadswoning ernaast kopen. Het resultaat is een woning met een nieuw ruimtegevoel.

Art Deco woning

03/12/2016

Art Deco woning

03/12/2016 - Aantal keer bekeken: 44

Binnenhuisarchitect Marc Massa en z’n partner wonen in een art deco woning van de beeldhouwer Karel Aubroeck. Karel Aubroeck is vooral gekend voor z’n Koning Albertmonument in Nieuwpoort. In 1925 bouwde hij voor zichzelf een art deco huis als woning, atelier en museum. 10 jaar geleden kochten Marc Massa en z’n partner dit unieke gebouw. Ze renoveerden het met respect voor het verleden en richtten het in volgens hun persoonlijke visie. Tendens Wonen gaat op bezoek.


Met medewerking van