Tendens Lifestyle brengt elk weekend een onuitputtelijke bron aan lifestyletips in de huiskamer. En lifestyle, da’s alles wat ons leven stijl geeft en aangenamer maakt: reizen, koken, ontspannen, verleiden, zien én gezien worden.

Uitzending: wekelijks op zaterdag van 9u00 tot zondag 18u00


Deze week in Tendens Lifestyle

De Ghelamco arena in Gent werd vorige week overspoeld door ruim 2.000 foodies met gezonde plannen. Voedingsdeskundige Sandra Bekkari koppelde voor het eerst een grootschalig evenement aan haar populaire boekenreeks "Nooit meer diëten". Ondertussen zijn de voedingsprincipes van Sandra voor velen uitgegroeid tot een dagelijkse levensstijl. We mogen zelfs van een hype spreken. We mengen ons tussen de bezoekers en gaan op zoek naar het geheim van het succes.


Recente afleveringen

Nooit meer diëten-dag in Ghelamco

14/01/2017

Nooit meer diëten-dag in Ghelamco

14/01/2017 - Aantal keer bekeken: 0

De Ghelamco arena in Gent werd vorige week overspoeld door ruim 2.000 foodies met gezonde plannen. Voedingsdeskundige Sandra Bekkari koppelde voor het eerst een grootschalig evenement aan haar populaire boekenreeks "Nooit meer diëten". Ondertussen zijn de voedingsprincipes van Sandra voor velen uitgegroeid tot een dagelijkse levensstijl. We mogen zelfs van een hype spreken. We mengen ons tussen de bezoekers en gaan op zoek naar het geheim van het succes.

Messner Mountain Museum

07/01/2017

Messner Mountain Museum

07/01/2017 - Aantal keer bekeken: 4

Messner Mountain Museum
Een klein jaar geleden overleed de befaamde architecte Zaha Hadid. In Zuid-Tirol bezoeken we één van haar laatste creaties, het Messner Mountain Museum. Wie zich aan de klim waagt, kan genieten van een adembenemend uitzicht. Binnenin word je meegenomen in de wereld van alpinist Reinhold Messner.

Biënnale Interieur
De 25ste editie van de Biënnale Interieur was hét designhoogtepunt van het jaar. Tendens blikt terug op dit niet te missen event. Eén van de meest opvallende trends was het in vraag stellen van de klassieke interieurindeling met tafel, stoelen en dressoirkast.

Life on sneakers
Wat als je leven plots een onverwachte wending neemt? Wat als je lijf beslist om niet mee maar tegen te werken? Wat als je een ambitieuze carrière aan de kant moet schuiven?
Evi Renaux maakte het mee en schreef daarover haar debuut “Life On Sneakers”.

Garnaalkroketten

17/12/2016

Garnaalkroketten

17/12/2016 - Aantal keer bekeken: 13

Geurig cadeau
Parfums zijn een populair cadeau in deze tijd van het jaar en er valt ook heel veel over te vertellen. Onze reporter verdiept zich in deze geurige wereld.

Vlaamse klassieker
Garnaalkroketten zijn een echte Vlaamse klassieker en populair in deze periode van het jaar. Wij leren tips en tricks om deze lekkernij eigenhandig en geslaagd op tafel te zetten.

Hotspot
In de reeks Hotspot neemt stand-upcomedian Steven Mahieu ons mee naar één van de allereerste koffiebars in Gent.

Paard van Troje

09/12/2016

Paard van Troje

09/12/2016 - Aantal keer bekeken: 10

Hotspot: Paard Van Troje
Stand-upcomedian Steven Mahieu duikt graag in een boek. Hij neemt ons mee naar z’n favoriete boekhandel in Gent waar we kennismaken met de gepassioneerde eigenaar.

Tech-Dens: Geluid
In de rubriek “Tech Dens” gaan we op zoek naar de nieuwste technische snufjes. Dit keer hebben we het over geluid. Hoe kun je optimaal naar muziek luisteren en vervelend lawaai wegfilteren? We gaan langs bij specialisten voor tips en weetjes.

Cocoon
Inspiratie nodig voor je interieur? Op de beurs Cocoon doen we leuke ideeën op zoals de invloed van de natuur en het herstofferen van meubilair.

Mode op de skipiste
Hoe sta je fashionable op de skipiste? Onze crew trotseert de zonovergoten kou in Zuid-Tirol en verzamelt de hipste trends.

Scandinavische stijl

02/12/2016

Scandinavische stijl

02/12/2016 - Aantal keer bekeken: 25

Genieten in Scandinavische stijl
Fika is het Zweedse woord voor koffiepauze. In Deinze werd dat begrip uitgebreid naar een avond genieten in een Scandinavische sfeer: Met een feeërieke setting, lekker eten en een modieuze toets.

Hotspot: De Walrus
Stand-upcomedian Steven Mahieu is deze maand onze Hotspot-gast. Hij neemt ons dit keer mee naar een bijzonder café langs de Coupure in Gent. Geen bruin, maar een lichtbruin café: Het wordt tijdens de uitzending duidelijk wat hij dat inhoudt!

Cherry lips:
Een opvallende, rode lipstick vraagt een beetje durf, maar vooral de juiste tips. Samen met een twintigtal Tendens-kijkers doken we de make-upstudio in voor een gezellig avondje vol lipstick-tips.

Hotspot Gent

26/11/2016

Hotspot Gent

26/11/2016 - Aantal keer bekeken: 27

Lekkernijen uit de bergen
In de bergen zit je niet alleen goed dankzij de gezonde lucht. Er zijn ook heel wat hartverwarmende lekkernijen te vinden. Onze crew brengt je in après-ski modus met een reportage over culinaire specialiteiten uit Zuid-Tirol. Eén daarvan is de bekende cocktail Hugo.

Hotspot Gent: Steven Mahieu
Stand-upcomedian Steven Mahieu studeerde maatschappelijk werk in Gent en zoals zoveel West-Vlamingen verloor hij z’n hart aan de stad. Steven leidt ons langs z’n favoriete Gentse adresjes. Hij begint de zoektocht strak in het pak.

Eurodogshow
In Kortrijk Xpo was het vorig weekend een kleurrijke bedoening. Ruim 3.000 honden en al hun baasjes kwam er samen voor de 53ste editie van de Eurodogshow.

Gentleman’s Fair

19/11/2016

Gentleman’s Fair

19/11/2016 - Aantal keer bekeken: 14

Tendens spot dit weekend lifestyletrends voor mannen op de Gentleman’s Fair in Waregem. We trekken ook naar een vakbeurs voor horloges in Brussel. Polshorloges waren de voorbije jaren wat in de verdrukking geraakt door de gsm. Sinds kort is er een revival, onder andere dankzij de opkomst van de smartwatch.
En we praten met niemand minder dan Rens Kroes die binnenkort een sportcollectie op de markt brengt.

De keuken van Cesar

13/11/2016

De keuken van Cesar

13/11/2016 - Aantal keer bekeken: 24

In de keuken met Cesar
Model en globetrotter Cesar Casier vertoeft tussen het vele reizen door nog eens in z'n geliefde stad Gent. De perfecte gelegenheid om het met hem te hebben over z'n tweede kookboek. Stadsgenote en goede vriendin Emma Gelaude komt ook langs. Samen duiken ze de keuken van Cesar in om één van de gerechtjes uit z'n boek te bereiden.

Hotspot: Café Privé
Tijd voor een geestrijke pauze in de Hotspot-reeks. Fashionblogger Stephanie Ameel leidt ons naar een verborgen cocktailadres in Kortrijk.

Tonic & gin
Voor een geslaagde gin & tonic heb je niet alleen een goede gin nodig. Liefhebbers zullen weten dat de tonic zowat even belangrijk is. We gaan op zoek naar de roots van dit drankje en komen terecht in de tropen.

Megavino

05/11/2016

Megavino

05/11/2016 - Aantal keer bekeken: 26

Met de feestdagen in aantocht is de muur van wijnen in de supermarkt vaak intimiderend. We trokken naar de beurs Megavino in Brussel op zoek naar handige tips. Zo kies je voortaan in een handomdraai de juiste fles!
In deel 2 van ons gesprek met modejournaliste Veerle Windels laat ze ons al verlangend uitkijken naar het lente- en zomerseizoen 2017.
Fashionblogger Stephanie Ameel heeft deze week een adresje voor de heren in petto. Ze neemt ons mee naar een atelier en boetiek waar maatwerk al meerdere generaties een familiezaak is.