Op Zwier! start met een gezellige babbel op een zonnig terras tussen  Paul Vandenbosch en een boeiende persoonlijkheid. Dan gaan we bakken en geeft Celia Bogaert ons interessante tips en leuke weetjes voor een heerlijk BBQ gerecht. We sluiten af met zomertips, gezondheidstips, tuintips, reistips, ... Neem ook eens een kijkje in onze fotogalerij the making of ... Beproef je geluk en neem ook deel aan de wekelijkse wedstrijd.

Kijken dus, een hele zomer lang, elke zaterdag van 09u00 tot en met maandag 12u00.


Deze week in Op Zwier

In deze laatste aflevering van Op Zwier heeft Paul Vandenbosch een interessante babbel met acteur en schrijver Martin Heylen. Ze ontmoeten elkaar op het prachtig terras van restaurant ’t Paradijs in Gent. Tijdens het gesprek mogen zij proeven van een Oost-Vlaams streekproduct, deze week is dat een verfrissend biertje.
Daarna tonen Célia & BBQ kok Koen jou hoe je een entrecote met aardappel, zure room en Chorizo klaarmaakt op de barbecue. Wijnkenner Luc Morel zorgt ook deze keer weer voor een bijpassende rode wijn, namelijk een Tempranillo van 2011.
Mis zeker onze interessante zomertips niet!
Véél plezier met deze laatste aflevering van Op Zwier!


Recente afleveringen

In 't Paradijs

30/08/2014

In 't Paradijs

30/08/2014

In deze laatste aflevering van Op Zwier heeft Paul Vandenbosch een interessante babbel met acteur en schrijver Martin Heylen. Ze ontmoeten elkaar op het prachtig terras van restaurant ’t Paradijs in Gent. Tijdens het gesprek mogen zij proeven van een Oost-Vlaams streekproduct, deze week is dat een verfrissend biertje.
Daarna tonen Célia & BBQ kok Koen jou hoe je een entrecote met aardappel, zure room en Chorizo klaarmaakt op de barbecue. Wijnkenner Luc Morel zorgt ook deze keer weer voor een bijpassende rode wijn, namelijk een Tempranillo van 2011.
Mis zeker onze interessante zomertips niet!
Véél plezier met deze laatste aflevering van Op Zwier!

Brasserie Latem

23/08/2014

Brasserie Latem

23/08/2014

Deze week trekken we met Op Zwier naar Brasserie Latem in Sint-Martens-Latem. Paul Vandenbosch heeft er op het prachtig terras een boeiende babbel met Jan Vereecke, medebestuurder van het Sportpaleis. Beide heren mogen tijdens het gesprek proeven van een  Oost-Vlaams streekgerechtje met echte Gentse mosterd.
In deze aflevering van Op Zwier is BBQ kok Koen weer van de partij. Samen met Célia maakt hij deze keer de klassieke hamburger klaar, op 3 verschillende wijzen. Verrassend wat je allemaal kan doen met dit gerechtje! Wijnkenner Luc Morel gaat deze week voor een Bordeauxwijn van 2012.
Bekijk zeker ook onze Op Zwier zomertips!

Naar Afsnee

16/08/2014

Naar Afsnee

16/08/2014

Met Op Zwier trekken we opnieuw naar restaurant Nenuphar in Afsnee. Een prachtig dorpje aan de oevers van de Leie. Op het terras met zicht op het water, heeft Paul Vandenbosch een gesprek met Vlaams acteur Kurt Defrancq. Tijdens deze boeiende babbel krijgen zij een zoete lekkernij voorgeschoteld, de Gentse neuzen.
Ook voor het BBQ gerecht gaan we voor de zoete zonde. Célia en BBQ kok Tom maken deze week voor u een heerlijke moeulleux au chocolat klaar. Want op de barbecue kan je namelijk ook lekkere desserts bereiden. Wijnkenner Luc Morel serveert u hierbij een glaasje Chocolate in a bottle, een zoete dessertwijn.
Op Zwier brengt u ook deze week enkele interessante zomertips!

Cimbarsaca

02/08/2014

Cimbarsaca

02/08/2014

Deze week spreekt Paul Vandenbosch af met wielerlegende Peter Van Petegem en met Gunther Broucke, intendant van het Brussels Philharmonic. Zij ontmoeten elkaar in de tuin van de prachtige B&B Cimbarsaca in Semmerzake. Samen genieten ze er van een heerlijk Oost-Vlaams streekproduct, namelijk een fris biertje.
Er staat ook weer een zomers gerecht op het menu. Célia en BBQ kok Koen maken deze week voor u een zalmfilet op vel klaar, met een lauwe pasta- pestosalade. Wijnkenner Luc Morel heeft bij dit gerecht gekozen voor een lekkere Chardonnay van 2012.
Mis zeker ook onze interessante Op Zwier zomertips niet!

La Bonnotte

26/07/2014

La Bonnotte

26/07/2014

In deze 5e aflevering van Op Zwier neemt Paul Vandenbosch u mee naar restaurant La Bonnotte in Nukerke, bij Maarkedal. Hij heeft er op het mooi terras een gezellige babbel met Agnes Lannoo – Van Wanseele, de vrouwelijke burgemeester van Sint-Martens-Latem. Oost-Vlaams streekproduct van dienst is een verfrissend bruiswater.
Célia en BBQ kok Koen maken deze week voor u een varkenshaasje met geitenkaas & appel klaar. Een heerlijk zomers gerechtje, ideaal om zelf ook eens uit te proberen. Wijnkenner Luc Morel heeft bij dit gerecht gekozen voor een rode wijn, namelijk de Casa Silva van 2011.
Mis zeker ook onze interessante zomertips niet!

In de Nenuphar

19/07/2014

In de Nenuphar

19/07/2014

Paul Vandenbosch heeft vandaag een babbel met actrice en schrijfster Sabine De Vos. De ontmoeting vindt plaats op het prachtig terras van restaurant Nenuphar aan de oevers van de Leie in Afsnee. In deze aflevering mogen zij opnieuw proeven van een Oost-Vlaams streekproduct, namelijk een heerlijke blauwe schimmelkaas.
Nadien tonen Célia & onze BBQ kok Tom jou hoe je gegrilde asperges met gamba’s en vongole klaarmaakt op de BBQ. Wijnkenner Luc Morel zorgt deze week voor een bijpassende witte wijn, namelijk een Pinot Blanc van 2013.
Met onze Op Zwier zomertips kan uw zomer niet mislukken!

In het Patyntje

12/07/2014

In het Patyntje

12/07/2014

Op Zwier neemt u deze week mee naar Restaurant Patyntje in Gent. Op het terras heeft Paul Vandenbosch een aangename babbel met Stefaan Engels, onze marathonman en Stefaan Vallaeys CEO van BFO. Streekproduct van dienst is deze week een heerlijke geitenkaas.
Célia en BBQ kok Tom inspireren u bovendien met een lekker zomers gerechtje namelijk gerookte eendeborst met een slaatje van rucola en mango. Wijnkenner Luc Morel zorgt voor de bijpassende rode wijn, een Saint-Emilion Grand Cru van 2007.
Luister zeker ook eens naar onze interessante zomertips!

Op de weg naar Gavere

05/07/2014

Op de weg naar Gavere

05/07/2014

Paul Vandenbosch heeft vandaag een babbel met wielerlegende Walter Godefroot, op het prachtig dakterras van Brasserie De Post in Gavere. Tijdens het gesprek mogen zij proeven van een Oost-Vlaams streekproduct, namelijk de Gentse paardenlookworst. Daarna tonen Célia & BBQ kok Tom jou hoe je een Zuiderse roulade van kip klaarmaakt op de BBQ. Wijnkenner Luc Morel zorgt ook deze week weer voor een bijpassende rosé wijn, namelijk een Chateau Fontarèche van 2013. Mis zeker onze interessante zomertips niet! Véél plezier met Op Zwier!

Langsheen het Groot Vleeshuis

28/06/2014

Langsheen het Groot Vleeshuis

28/06/2014

Op Zwier trekt vandaag naar Het Groot Vleeshuis in Gent. Paul Vandenbosch zal er een interessante babbel hebben met Philippe Casier, voorzitter van Waregem Koerse. Tijdens het gesprek mogen Paul en Phillipe proeven van een bordje heerlijke Ganda Ham, een typisch Oost-Vlaams streekproduct en tevens hét uithangbord van Het Vleeshuis. Daarna laat Célia jou zien hoe je deze zomer heerlijke BBQ gerechtjes op tafel kan toveren.
Deze week maakt zij samen met Tom, Ardense Forel klaar met een fris slaatje. Luc Morel zorgt voor de bijpassende witte wijn: Cépage Chardonnay van 2012. Bovendien sturen wij jou met enkele interessante tips de zomer in. Zeker kijken dus, naar Op Zwier!


Met medewerking van